Home Temaartikler Voxpop: Valg af uddannelse

Voxpop: Valg af uddannelse

Voxpop: Valg af uddannelse

I en tid, hvor der bliver presset mere og mere på med, at vi dels skal hurtigere igennem uddannelsessystemet og dels skal uddanne os højere og højere, bliver valget af studie ekstra relevant. Det er vigtigt at vælge rigtigt; det er ikke lige til sådan at vælge om, hvis du fortryder. Vi har spurgt tre SUND-studerende nærmere ind om deres valg af uddannelse.

Martin Christiansen, audiologi

1) Jeg ville gerne finde en retning, hvor jeg efter endt uddannelse kunne arbejde med mennesker i en hjælpende funktion. Samtidig er jeg meget interesseret i lyd og teknik. Min søgen efter at kombinere disse ting har helt naturligt sporet mig ind på uddannelsen audiologi, som i min optik kombinerer det bedste af to verdener.

2) Jeg finder det rigtig interessant, at der undervises i discipliner, som både er humanistiske, sundhedsvidenskabelige, naturvidenskabelige og tekniske. Som jeg ser det, så omhandler al denne viden et fokus på mennesket samt teknisk indsigt – alt sammen med hørelsen som omdrejningspunkt.

3) Jeg ville stadig have et stort ønske om at uddanne og beskæftige mig inden for et område, hvor jeg kan hjælpe andre mennesker. Derfor kunne psykologi eller medicin være oplagte retninger, som opfylder det kriterie.

Sarah Munk Andreasen, folkesundhedsvidenskab

1) Jeg har valgt at studere folkesundhedsvidenskab, da jeg synes, det passede til det, jeg fandt interessant, og jeg havde et ønske om at kunne gøre en forskel med mit fremtidige job.

2) Jeg synes, det bedste ved mit studie er, at det er meget bredt. Vi får meget viden om mange forskellige områder – alt fra politik til de fysiologiske processer, der sker i kroppen. Desuden er størstedelen af underviserne meget velforberedte og dygtige, hvilket gør, at vi som studerende får lyst til at engagere os mere.

3) Hvis jeg ikke skulle studere folkesundhedsvidenskab, ville jeg nok læse medicin.

Tobias Sandager, idræt og sundhed

1) Jeg har valgt at læse idræt og sundhed, fordi jeg rigtig gerne vil arbejde med mennesker og hjælpe dem. Og med min egen baggrund i både elitesvømning og amerikansk fodbold lå idræt lige til højrebenet.

2) Jeg synes helt klart, det bedste er, at vi har så meget praktisk ind over det faglige i undervisningen. Det er en god måde at lære på, hvis man, som jeg, har alt for meget krudt bagi og ikke er glad for at sidde ned i mange timer.

3) Det kan jeg ikke svare på. Jeg søgte kun det her studie, og hvis jeg ikke var kommet ind i år, ville jeg have søgt igen året efter osv. Jeg har læst et års serviceøkonom tidligere og ved, at den slags studie ikke er for mig, og jeg har også arbejdet som håndværker og synes heller ikke, det var noget for mig. Så det var idræt eller idræt.

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments