- Reklame -

Fagrådet på audiologi er ret unikt – det deles med audiologopædiuddannelsen. Det sætter os i midten af studerende og studieledelse på både humaniora og sund, hvilket giver fantastiske muligheder og netværk.

Vandet er kogt, kagen er skåret, og dagsorden er godkendt. Starten på alle gode møder i fagrådet, som deles af audiologi og audiologopædi. Det månedlige møde mellem nørdede SUND’ere, der er mistænkeligt fascineret af ørevoks, og de farlige humanister, som hører, hver gang din stemme knirker. Men det er netop det samarbejde, der gør vores fagråd så unikt og fedt.

Det månedlige møde mellem nørdede SUND’ere, der er mistænkeligt fascineret af ørevoks, og de farlige humanister, som hører, hver gang din stemme knirker

Til dem som måske ikke helt ved, hvad et fagråd gør godt for – udover kaffe og kage selvfølgelig – så helt kort: Fagrådet er talerøret for de studerende på uddannelserne, som bl.a. diskuterer klager og ændringer på uddannelsen, inden de sendes til studienævnet. Det er vigtigt for uddannelserne, at de studerende har et sted at gå hen, hvis de gerne vil have ændret noget på studiet.

Derudover er det også studieledelsens forbindelse til de studerende og kan metaforisk siges at have fingeren på studiets puls. 

Netværk og nye venner

Her sidder repræsentanter fra alle årgange på begge uddannelser – ca. 13. Det er en fantastisk mulighed for at netværke med folk fra nabostudiet eller bare lære medstuderende fra ældre årgange at kende. Vi har nemlig sammenlagte fag med audiologopædi på flere semestre, så det er rart at møde dem lidt uden for undervisningen. Det samme gælder for vores sociale liv! 

Fagrådet er talerøret for de studerende på uddannelserne, som bl.a. diskuterer klager og ændringer på uddannelsen, inden de sendes til studienævnet

Vi deler desuden fest- og aktivitetsudvalg med dem, så fagrådet er en stærk faktor i, at vi holder uddannelsernes kommunikation og sammenhold ved lige. Jeg har selv lært flere at kende til møderne, som jeg møder til forelæsninger og pubcrawls. Det er skønt, når man går på så en lille uddannelse, som audiologi er, hvor vi i skrivende stund er 21 på mit semester.

Fyraftensmøde med fremtidsmuligheder

Udover studenteraktiviteter er fagrådet også med til at skabe muligheder for de studerende. Tidligere i år blev vi kontaktet af undervisere, som i fællesskab med fagrådet ville afholde et fyraftensmøde for audiologi.

Vi deler desuden fest- og aktivitetsudvalg med dem, så fagrådet er en stærk faktor i, at vi holder uddannelsernes kommunikation og sammenhold ved lige

Det blev holdt her d. 25/4, hvor tre store høreklinikker kom og fortalte om arbejdet i deres virksomheder, samt fortalte om mulighederne for praktik og job efter uddannelse. Der var stor opbakning om arrangementet, og efter virksomhedernes præsentation var der networking, hvor de studerende kunne snakke med deres potentielle fremtidige kollegaer og chefer. Det var forhåbentlig ikke det sidste event, der bliver holdt gennem fagrådet, for det er fyldt med engagerede studerende, som dedikerer tid til at gøre studierne bedre. Og spise kage selvfølgelig