- Reklame -

Efter en nedlagt periode er sexekspressen Odense genopstået med ny styregruppe. Vi har derfor taget en snak med Tsitsi og Steven, der er henholdsvis PR-ansvarlig og næstformand i organisationen om, hvad sexekspressen egentlig er for en størrelse.

Da jeg spørger Tsitsi og Steven, hvad sexekspressen konkret er, lyder svaret først på et seksualundervisende aspekt, hvor organisationen, som hører under IMCC laver seksualundervisning i én dag i folkeskolernes 7.-10. klasser. ”Vi kommer ud og gennemgår alt fra fysiske ting med anatomi til adfærdsmæssigt om grænser, oplevelser og følelser, man kan få i forbindelse med seksuelle oplevelser,” forklarer Steven, inden han forklarer, at det også handler om præventivt ift. hvordan man bedst fremmer god seksuel adfærd. ”Det er super elevinddragende med lege og sjove ting undervejs, så der kommer rigtig meget i spil med hvordan man kommunikerer med unge mennesker.” Tsitsi nikker bekræftende, inden hun tilføjer, at det også handler meget om, at sexekspressen er en forening, som nye frivillige selv kan præge: ”Vi er en social samværsgruppe på tværs af både årgange og forskellige uddannelser, det er jo åbent for alle videregående uddannelser.”

Undervisningsmæssige

For at blive klar til selv at tage ud og undervise får de frivillige et uddannelseskursus, hvor man gennemgår de emner, de skal undervise i samt hvordan man bedst formidler det. Når man så er færdig med kursusdagene, er man uddannet sexekspert og kan, efter nogle gange som føl med en ældre sexekspert, selv komme ud på skolerne.

Vi kommer ud og gennemgår alt fra fysiske ting med anatomi til adfærdsmæssigt om grænser, oplevelser og følelser, man kan få i forbindelse med seksuelle oplevelser

”Men vi står aldrig alene ude på folkeskolerne, der er vi altid to, så der er nogen at støtte sig op af” slår Tsitsi fast, inden Steven tilføjer, at det også handler om, at man ikke skal stå alene med et ungt menneske, når det drejer sig om så skrøbeligt et emne, som seksuelle problemstillinger nu engang er.

Fokus på det sociale

Det er vigtigt for både Tsitsi og Steven at få frem, at det at være medlem af sexekspressen også i høj grad handler om at være en del af en social organisation. Man har muligheden for at tage den arbejdsbyrde på sig, som man har lyst til. ”Der er også nogle, som ikke brænder for at undervise, men som bare vil have det sociale med og være med til at stable en ny gruppe på benene, med alt det organisatoriske og administrative, og det er der også plads til,” fastslår Tsitsi.

Vi er en social samværsgruppe på tværs af både årgange og forskellige uddannelser, det er jo åbent for alle videregående uddannelser

I starten er det hovedsageligt sociale arrangementer på tværs af flere IMCC-foreninger med ting som fællesspisning, varulv-spil og danse-undervisning. ”Sexekspressen selv er i gang med at arrangere en kanotur, og vi er også ved at undersøge, om vi kan låne shelterne i zoo, så vi kan holde zoo by night, det vil vi gerne,” forklarer Tsitsi. Idet det er en genfødt forening, så er der også god mulighed for selv at komme med ideer. ”Som jeg ser det, så er der en rigtig ’ja hat’-kultur til vores møder, og det er jeg enormt glad for,” beskriver Steven.

Swingerclubbere?

Tidligere har der måske været en fordom om, at de, der var medlem af sexekspressen, de var lidt nogle særlinge selv rent seksuelt, hvilket Tsitsi og Steven maner til jorden. ”Selvfølgelig, når vi har det undervisningsmæssige, så er der større sandsynlighed for, at vi har en interesse i nogle seksuelle ting,” forklarer Steven, inden han dog fastslår: ”Det betyder ikke nødvendigvis, at vi sammen dyrker swingerclubbing, det er overhovedet ikke det, jeg siger. Jeg møder folk, der synes, det undervisningsmæssige er interessant, og det at formidle svære emner.”

Det betyder ikke nødvendigvis, at vi sammen dyrker swingerclubbing, det er overhovedet ikke det, jeg siger. Jeg møder folk, der synes, det undervisningsmæssige er interessant, og det at formidle svære emner

Tsitsi er hurtigt til at supplere: ”Ja, lige præcis, og nedbryde nogle tabuer – gøre en lille forskel for nogen, som måske kan vise sig, at have kæmpe betydning.”
Sexekspressen handler ikke om mærkelige seksuelle feticher, men derimod få gjort op med den mangelfulde seksualundervisning en del af os selv har modtaget i folkeskolen. Dette hjælpes forhåbentligt også af, at sexekspressen dels er tættere på de unge i alder og så skal de kun se dem denne ene gang.

FAKTA:

Hvis ens egen nysgerrighed er blevet vagt og man selv ønsker at være en del af sexekspressen, så er man mere en velkommen. Dette kan man gøre ved at finde dem på Facebook: Sexekspressen Odense: https://www.facebook.com/groups/202034353164522/. Her kan man blive medlem og så kontakte en af administratorerne derinde. Her kan man også finde information om sociale arrangementer eller månedsmøderne, som er velkommen til – næste månedsmøde er den 4. juni kl. 19.00.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.