Biomekanik fremfor medicin

0
1162

En bachelor i biomekanik er stort set identisk med en bachelor i medicin bortset fra nogle enkelte fag. Nogle vælger måske at læse biomekanik i håbet om at skifte til medicin, men det gjorde Nicolai Uhrenholdt ikke. Han har siden folkeskolen vidst, at han skulle være kiropraktor.

I dag læser Nicolai på sin kandidat og har dermed lagt den fælles bachelor for biomekanik og medicin bag sig. Hans studie i dag går i højere grad ud på at specialisere sig netop inden for sit eget felt fremfor at tilegne sig grundlæggende viden om kroppen, som hans bachelor mest tog udgangspunkt i.
Nicolai har aldrig været i tvivl om, hvorvidt han skulle skifte til medicin, som mange måske er. Ironisk nok sidder han i træningstøj under vores interview, som bekræfter alle fordommene om de sunde kiropraktorer, mens han selv siger, at det altså ikke er kutyme for ham.

Den fælles bachelor

Fordi biomekanik og medicin stort set har den samme bachelor, har de studerende mange kurser sammen og ens eksamen. Alle fag er derfor ikke målrettet direkte imod arbejdet som kiropraktor. Derfor måtte motivationen komme anden steds fra.
”Det har hjulpet mig igennem studiet, at jeg har kunne finde noget på medicin, der også har været interessant. Fordi det kan godt være hårdt at forstå, hvorfor skal jeg vide, hvordan en celle fungerer, det kommer jeg aldrig nogensinde til at bruge ude i praksis. Så at jeg synes, det er interessant, hvordan celler fungerer, det har gjort det nemmere at komme igennem faget,” fortæller Nicolai.

Drømmen om kiropraktik

Nicolai har altid vidst, at han skulle være kiropraktor. Den drøm blev vakt allerede i folkeskolen, hvor både ham selv og hans nærmeste oplevede den hurtige gode effekt af behandlingen.
”Jeg valgte at læse biomekanik fordi, at jeg selv har gået til kiropraktor, siden jeg var 9-10 år. Min kæbe var gået af led, så tog jeg til kiropraktor, blev behandlet og fik en hurtig effekt af det. Det blev jeg bidt af,” fortæller Nicolai.

Min kæbe var gået af led, så tog jeg til kiropraktor, blev behandlet og fik en hurtig effekt af det.

Hans egen personlige erfaring og den effekt, han kunne observere behandlingen, også gav hans mormor, vagte Nicolais interesse for faget. Effekten af behandlingen ses hurtigt, hvilket Nicolai pointere som en stor motivationsfaktor for ham.

Anden patientgruppe

Selvom biomekanikstuderende og medicinstuderende følges ad igennem deres bachelor og har et rigtig godt studiemiljø med hinanden, så fortæller Nicolai, at det er afgørende, hvilken patientgruppe de som færdiguddannede retter sig imod. Mens de medicinstuderende kommer til at stå med alvorlig sygdom i hænderne, hvor effekten af deres behandling måske først viser sig på lang sigt, så giver en kiropraktor en patient en behandling, hvor effekten opleves meget direkte og hurtigere.

Vi er mere nørdede omkring, hvordan kroppen fungerer, hvordan man kan optimere kroppen, fremfor at forholde sig til, hvad man gør ved kroppen, når den er blevet syg.

”Læger skal ud og redde liv, det skal kiropraktorer ikke. Vi er mere nørdede omkring, hvordan kroppen fungerer, hvordan man kan optimere kroppen, fremfor at forholde sig til, hvad man gør ved kroppen, når den er blevet syg. Derfor er fokus anderledes, selvom vores patienter også er syge, bare ikke på samme måde som lægernes patienter,” afslutter Nicolai.

Mens de medicinstuderende kommer til at stå med alvorlig sygdom i hænderne, hvor effekten af deres behandling måske først viser sig på lang sigt, så giver en kiropraktor en patient en behandling, hvor effekten opleves meget direkte og hurtigere.

Så fordommen omkring, at alle kiropraktorer gerne vil læse medicin, passer ikke, og Nicolai som flere af hans medstuderende brænder for at give deres patienter en god oplevelse, hvor både de og patienten hurtigt ser virkningen af behandlingen, som forhåbentligt hjælper patienten.
Hvis du går og overvejer, hvorvidt det skal være biomekanik fremfor medicin, så er der mange parametre at se på, hvor arbejdet som færdiguddannet målrettet sig mod forskellige patientgrupper for henholdsvis kiropraktorer og læger.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.