- Reklame -

Sommeren er så småt ved at være over os, og lige om hjørnet venter en lang sommerferie for alle os studerende. Det giver mulighed for en masse frirum, som for eksempel kan bruges på lidt ekstra tid i køkkenet. Sund & Hed kommer her med nogle idéer til, hvordan sommerbagningen kan gribes an.

Det er sommer, solen skinner forhåbentligt meget, indtil det igen bliver september og unistart. Men der er lang tid til, og med masser af tid kommer muligheden for selv at stå i køkkenet med noget, der er hyggeligt og sjovt. 

Masser af bær 

Sommer er højtiden for at bruge bær i køkkenet. Jordbærtærte er en klassiker, og den behøver ikke være svær at lave. Der findes mange lette opskrifter, hvor man kan lave de lette løsninger med bunden og cremen, hvis man ikke er typen, der elsker at stå og hygge sig i køkkenet i flere timer. Hvis man er det, så kast dig ud i de lidt svære opskrifter, hvor bunden bages på marcipan og cremen koges op. Det smager fantastisk og er hyggeligt at lave. 

Der er også rig mulighed for at lave en masse andre nemme løsninger med bær. Udover rabarbertærte, som ligesom med jordbærtærten både kan laves på den nemme og avancerede måde, så er kompot og grød virkelig lækkert. Det er ekstremt nemt at lave, hvor bær, lidt vand og sukker skal koges sammen med lidt variationer med citron eller vanilje, hvad lysten nu er til. Det er oplagt at bruge på is eller pandekager, for at gøre en nem løsning mere lækker. 

Prøv de hjemmelavede alternativer 

Koldskål er sommerens absolutte vinder. Den kan købes i mange varianter men er også meget nem selv at lave. Og så smager det som regel bedst, når man laver det selv og kan bestemme mængden af citron og vanilje efter eget ønske. Udover citron og vanilje skal der bruges tykmælk, kærnemælk, æggeblommer og sukker. 

Når det er hjemmelavet, kan det sagtens serveres som en let dessert med bær og kammerjunker til gæsterne. Kammerjunker er lidt mere besværligt at lave, og de kan også købes rigtig gode. Så køb dem, medmindre du er en haj i bagværk, der synes, det er hyggeligt at lave det hele fra bunden. 

Hjemmelavet is 

Is hører sig til, når solen skinner, og det er varmt. En stor gammeldags vaffelis slår det meste, men det er faktisk ikke særlig kompliceret selv at lave is. Det hjælper selvfølgelig at have en ismaskine, hvad de færreste studerende nok har, derfor kan det også sagtens laves uden. 

Det kan laves på mange måder med eller uden fløde tilsat forskellige smage. Mit bedste råd er at google dig frem til, hvilken variant du har lyst til. Et godt tip er, hvis man laver is uden en ismaskine at røre i isen en gang i timen, mens den er på frost. Det gør isen mere luftig og ikke så kompakt. 

Lav det sammen 

Det vigtigste råd for denne gang er egentligt ret simpelt. Vær i køkkenet sammen med nogle andre. Det er super hyggeligt at bruge nogle timer på at lave både mad og dessert sammen med nogen, man holder af og kan dele maden med efterfølgende. Tag jer god tid, det har vi jo rigeligt af her over sommeren. Nyd sommeren, vi ses igen til studiestart. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.