- Reklame -

En lang sommerferie slut, og universitetet kalder igen. Det betyder også et varmt velkommen til at masse nye håbefulde studerende, som for første gang skal stifte bekendtskab med studielivet både fagligt og socialt. En af de sociale tutorer er Emma Kjær Pedersen, og hun er klar til at byde de nye studerende velkommen.

Til daglig læser Emma selv folkesundhedsvidenskab på SDU og skal til at begynde på sit 5. semester. Hendes sommerferie lakker mod enden, bøger og forelæsninger fylder snart igen. Udover hendes egen studiegang har Emma valgt at være socialtutor.

Jeg er helt sikker på, at det er vigtigt, at man har nogle gode sociale relationer på studiet.

Selvom Emma og jeg begge kan nikke bekræftende til, at regnvejr i allerhøjeste grad var det, der prægede vores egen studiestart for et par år siden, så skabte vores sociale tutorer et fedt introforløb, der gav Emma mod på selv at stå på mål som socialtutor året efter.

Emmas egen motivation

”Sidste år kom der en ansøgning ud på Blackboard, hvor de søgte sociale tutorer. Jeg tænkte, at det kunne være fedt, fordi jeg rigtig godt kan lide at være social, og jeg elsker at lære nye mennesker at kende. Så synes jeg også selv, at vi havde haft nogle tutorer, som var gode til at hjælpe os på vej og skabe en fed stemning, det vil jeg godt føre videre,” smiler Emma.

Man møder en masse nye mennesker, kommer til at snakke med personer, der måske er meget anderledes end en selv, hvilket udvider ens horisont.

Hun husker selv tilbage på, hvor vigtigt det sociale fællesskab var på studiet, da hun startede. Man møder en masse nye mennesker, kommer til at snakke med personer, der måske er meget anderledes end en selv, hvilket udvider ens horisont. Det var den oplevelse Emma havde og håber, at hun kan hjælpe de nye studerende til at få.

Arbejde og fornøjelse

De sociale tutorers arbejde er hårdt og krævende, men det drives af en stor motivation for at skabe sociale fællesskaber, som er det hele værd. Arbejdet kan ikke gøres op i et bestemt timetal, men fylder noget hen ad vejen i form af planlægningen af sociale aktiviteter, samarbejde med sponsorer og så selve de dage, hvor studiestarten foregår. Emma er koordinerende tutor, som adskiller sig primært ved, at hun sammen med en anden står for at holde styr på, om studiestarten opfylder de formelle krav fra fakultetet, holde styr på møder og have overblikket.
”Den sociale del består i at have det sjovt og sørge for, at de nye får et godt grundlag til at danne relationer. Vi skal sørge for at skabe nogle rammer i form af lege og aktiviteter, som åbner op for, at de studerende kan grine med hinanden og have det sjovt, så de lærer hinanden at kende på en måde, som er i nogle andre rammer end et forelæsningslokale på universitetet,” fortæller Emma.
Det handler om at overskride folks grænser lidt, så de springer ud i studiestarten med en masse gå-på-mod, men selvfølgelig hvor der tages hensyn til alle.

Betydningen af det sociale samvær

Alle kan være med på de sociale aktiviteter, og Emma husker selv, hvor vigtigt det sociale var for, at hun fik en god studiestart.

Vi skal sørge for at skabe nogle rammer i form af lege og aktiviteter, som åbner op for, at de studerende kan grine med hinanden og have det sjovt.

”Jeg er helt sikker på, at det er vigtigt, at man har nogle gode sociale relationer på studiet. Jeg ville ikke selv kunne have læst på vores studie, hvis der ikke havde været et socialt sammenhold. For mig er studiestarten enorm vigtig, og jeg synes, at alle skal deltage, også selvom man normalt ikke er den sociale type, fordi vi tager jo hensyn til alle”, understreger Emma.
De sociale tutorer på SUND er klar til at tage imod de nye studerende. Ha’ en rigtig god studiestart!

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.