Home Aktuelle opslag Voxpop: Ny studerende

Voxpop: Ny studerende

Voxpop: Ny studerende

En del af livet er nye begyndelser. Når man starter på en videregående uddannelse, kan man særligt tale om, at et nyt kapitel begynder. Lige meget om man har tænkt sig at være på universitetet ”kun” som bachelorstuderende, eller om man tager den hele vejen med kandidatgrad og måske ligefrem en Ph.D., er det mange år, som former os som mennesker. Samtidig kan det være maks skræmmende og nervepirrende at være ny. Vi har derfor talt med nogle nye SUND-studerende om deres forventninger og erfaringer i forbindelse med studiestart.

Privatfotos

Vi genbringer her en artikel om studiestart fra oktober 2019.

Astrid Jensen, psykolog

1) Jeg håber på at få en masse spændende udfordringer på uddannelsen. Jeg ser frem til at kunne fordybe mig i forskellige emner inden for psykologien, og senere komme i praktik og afprøve noget af det, jeg har lært. Jeg håber derudover også, at der bliver plads til fest og hygge sammen med mine medstuderende.

2) Det har været fantastisk at få lov til at starte på drømmestudiet. Det har dog været en stor omvæltning at flytte til Odense og starte på et nyt studie. Heldigvis har vi haft et rigtig godt introforløb, der har resulteret i, at studiestarten er gået godt, og at det har været nemmere at falde til.

Nicoline Møller, idræt og sundhed

1) Set i forhold til karriere vil jeg rigtig gerne arbejde med elitesportsudøvere og hjælpe dem med at forbedre sig inden for deres sportsgren, da jeg selv, som tidligere elitesvømmer, ved, at der er mange faktorer, der spiller ind for, at man kan udvikle sig. På længere sigt vil jeg rigtig gerne læse kandidatuddannelsen humanfysiologi. Derudover vil jeg gerne udvikle mig fagligt, socialt og personligt. Mest af alt håber jeg bare på at få de tre fedeste år sammen med de megasøde mennesker, der er på idræt.

2) Det har været meget overvældende, spændende, sjovt og hårdt. Der er mange følelser, der går igennem mig, når jeg tænker på min start. En ting er dog sikkert – jeg er så utrolig glad for, at jeg valgte idræt på SDU. De, der går på idræt, er de mest fantastiske mennesker, og jeg står op hver morgen og glæder mig til at se dem. Fagligt er det hårdt at være i gang igen, da det er fem år siden, jeg blev færdig med 3.g, så jeg skal lige vænne mig til at skulle læse igen; men det er så spændende, at alt det hårde bliver overskygget af min nysgerrighed til uddannelsen.

Nanna Bebe, audiologi

1) Jeg håber at kunne få nogle fede år på universitetet, men mere generelt så håber jeg at finde en god balancegang mellem at have det godt fagligt og så det sociale liv. Det, tror jeg, er generelt for alle nye studerende. Og så håber jeg, at min motivation for studiet kun bliver større, jo længere ind i studiet jeg kommer i studie, men det, tror jeg ikke, bliver et problem. Derudover, kan man jo kun håbe, at de venskaber, som opstår igennem unilivet, vil hænge ved i mange år ud i fremtiden.

2) Det har været en super dejlig start her på studiet, en masse sjove og forskellige arrangementer, som har været med til at ryste klassen godt sammen. Jeg tror også, at det er en fordel, at vi ikke er så stort et studie igen, så der er mulighed for lave en masse forskellige arrangementer, til enhver smag. Her i opstarten føler jeg, at jeg er blevet rustet godt sammen af både de sociale og faglige tutorer til at kunne studere på universitetet, for det er noget af en omvæltning at komme fra gymnasiet. At have dem i baghånden har været en kæmpe hjælp og tryghed. Og så er det jo altid dejligt at lære en masse nye ansigter at kende.

Mads Seistrup, medicin

1) Jeg håber selvfølgelig først og fremmest at få en uddannelse indenfor et felt, som jeg synes er interessant, men der er selvfølgelig også de sociale aspekter af det, så samtidig med det håber jeg også på at skabe nogle gode relationer og få nogle fede oplevelser, mens jeg læser.

2) Det har været rigtig fedt at starte på studiet, og jeg har fået lært en masse nye mennesker, samt et nyt miljø, at kende. Jeg savnede meget det akademiske aspekt af hverdagen, så det var en rigtig rar ændring at begynde på læsningen igen indenfor et emne, som jeg har fundet interessant gennem længere tid.

Sebastian Møller Saksun, idræt og sundhed

1) Jeg håber de kommende år bliver spækket med en masse gode, sociale relationer, men bestemt også en ny og bedre forståelse inden for idræt og sundhed. Jeg har høje forventninger, fordi den modtagelse vi har fået på studiet, har været langt over, hvad man kunne forestille sig, især også hvis man sammenligner med, hvad man hører fra andre studier.

2) Starten på studiet har været præcis, som man kunne håbe på. Overskueligt. Det er stadig lidt umuligt at finde rundt, men med den hjælp, man får fra både sociale og faglige tutorer, faglige vejleder osv. må det da være det eneste problem, der er svært at løse! Jeg vil dog anbefale, at man holder sig fra at glide på skolens gelænder.

Send en mail til sundoghed@sundoghed.dk hvis du har lyst til at være med i vores voxpop.

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments