- Reklame -

Studiestarten er over os, og det betyder en masse nye, unge studerende i Odense. Mange flytter hjemmefra for første gang til en ny by og på et nyt studie. Det har Sund & Hed snakket med Kristina Hansen om, som valgte at flytte til Odense i forbindelse med studiestarten.

Kristina er oprindeligt opvokset i Sønderborg i Sønderjylland, hvor hun har boet sammen med sine forældre og tre mindre søskende, men i februar i år rykkede hun til Odense for i første omgang at læse matematik op på A-niveau og senere starte på Folkesundhedsvidenskab på SDU. Da muligheden for en lejlighed i Cortex Park bød sig, slog Kristina til, så hun var sikret et sted af bo og kunne falde rigtigt til i Odense inden studiestart.

”Det er første gang, jeg flytter hjemmefra, så jeg ville gerne falde godt til. Jeg tænkte, det var godt at komme herover og få skabt et netværk. Så jeg søgte et job inde på Kræz, hvor jeg har fået en masse gode bekendtskaber, så jeg kunne danne et fundament, inden jeg startede på studie. Sådan så alt var på plads, og jeg havde nogle gode rammer,” beskriver Kristina smilende, der i dag er kommet rigtig godt i gang med at læse Folkesundhedsvidenskab og er glad for sit nye studie.

Derfor blev det Odense

Da Kristine skulle vælge, hvor hun ville flytte hen, var Odense oplagt, fordi hun alligevel skulle starte med at læse fag op her. Det kan være svært at finde en bolig i Århus eller København for få måneder, og derfor blev det til en fast bolig i Odense, selvom mange af Kristinas veninder valgte at flytte til København.

Det sværeste har nok været alle de praktiske ting, man skal have styr på, som man ikke lige er klar over.

”Jeg stod imellem to uddannelser – negot og folkesundhedsvidneskab. Jeg havde virkelig svært ved at beslutte mig, men negot kan du kun læse i Odense, og jeg skulle alligevel læse fag op i Odense. Og så synes jeg, Odense er fed, fordi det ikke er alt for langt hjemmefra”, fortæller Kristina. Det gør det lidt nemmere at besøge familien, uden det koster en formue, pointerer hun også.

På godt og på ondt

Når man flytter hjemmefra for første gang, er der meget, der er nyt, og som man lige skal lære at stå på egne ben med. ”Det sværeste har nok været alle de praktiske ting, man skal have styr på, som man ikke lige er klar over. Du skal have koordineret din økonomi, indskud, forsikringer, få styr på SU og løn. Der var en masse ting, jeg skulle sørge for at få ordnet for at få det hele til at hænge sammen,” fortæller Kristina.

Men Kristina er også glad for det frirum, det har givet hende at flytte hjemmefra. Når man kommer fra en familie med fire søskende, hvor Kristina er den ældste, så kan det godt være lidt hektisk en gang imellem, og på det punkt er Kristina glad for at have fået sit eget hjem, hvor tingene bliver gjort på hendes måde.

En ny boligsituation

Kristina bor i dag i en ny lejlighed ved Cortex Park sammen med sin kæreste. ”Jeg flyttede sammen med min kæreste. Han læser i Svendborg på SIMAC. Så vi skulle have et sted, hvor han nemt kunne komme til motorvejen uden at skulle igennem bymidten eller myldretiden, fordi så ville det tage ham over en time at komme i skole. Så det er simpelthen fordi, at det er let tilgængeligt både for ham og for mig”, fortæller Kristina.

Det var den lejlighed, de lige kunne finde, som var god for dem begge og ledig, da de skulle bruge den. Det er jo ikke altid lige nemt at finde bolig i de danske storbyer. Så de slog til, mens chancen bød sig og er nu faldet godt til i det odenseanske.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.