SAKS Odense: Studerendes Almene Kirurgiske Selskab Odense

0
1313
- Reklame -

Har du en kirurg i maven? Eller kunne du bare godt tænke dig at lære at lægge en sutur? Så skal du helt klart tjekke SAKS Odense ud! SAKS er en forening for alle – kirurgiinteresseret eller ej.

I oktober i år kan SAKS Odense markere deres 10. jubilæum, og det er dermed lige præcis 10 år siden foreningen blev stiftet af fire medicinstuderende fra SDU i Odense. I alle disse år har SAKS fungeret som en kirurgisk interesseforening for medicinstuderende – og faktisk kan alle studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet blive medlem.

Kurser og foredrag hos SAKS

SAKS tilbyder kurser indenfor blandt andet sutur, OP-vask og laparaskopi. På nogle af kurserne forventes det at man har været på tidligere kurser, eller at man har gennemført bestemte dele af undervisningen på specifikke moduler.

SAKS tilbyder kurser indenfor blandt andet sutur, OP-vask og laparaskopi.

Dette medvirker til en høj faglighed, og der er altså rig mulighed for virkelig at lære noget brugbart på de forskellige kurser – som også kan være relevant når man skal i klinik. Foreningen arrangerer derudover også foredrag, hvor man kan komme og lære mere om de forskellige kirurgiske specialer og subspecialer.

Den sociale del af SAKS

Udover at have et stort udbud af lærerige kurser og spændende foredrag, er SAKS også en meget social forening. De holder blandt andet både en årlig kanotur og en julefrokost. Derudover holder de meget af at spise både kage og drikke en øl sammen, når muligheden byder sig. Derfor kan du også sagtens blive aktiv i foreningen, selvom du ikke har den helt store kirurg i maven, og måske bare er interesseret i det generelle foreningsliv. SAKS går altså rigtig meget op i fællesskab, og har blandt andet lavet en ”buddy-ordning”, hvor man som ny i foreningen får tilknyttet en ”buddy”, der kan hjælpe én med alverdens spørgsmål.

Foreningen arrangerer derudover også foredrag, hvor man kan komme og lære mere om de forskellige kirurgiske specialer og subspecialer.

Hvis SAKS lyder som noget for dig, skal du bare gøre som Christian Greve Jensen siger i videoen: ”for at være aktivt medlem, skal man sende en mail til os i SAKS, og så får man tilknyttet en buddy, som hjælper én med at komme i gang med det sociale i SAKS”.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.