- Reklame -

Julen er over os igen. Den kan for mange godt drukne i gaveræs og overtrukne kontokort, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Hvis du er en af dem, der synes at juleræset har taget overhånd, så kan du i stedet melde dig som frivillig rundt omkring i byen.

Der er flere muligheder for at være frivillig julehjælper i december måned. Selvfølgelig er det altid muligt at donerer nogle penge til udfordrede familier igennem velgørende organisationer, men hvis man som studerende ikke lige har råd til det, så kan man donere nogle timer til at hjælpe. Det er en god oplevelse, man gør noget godt for andre mennesker, også er det helt gratis.
Hvis det lyder som noget for dig bare en enkelt gang eller flere gange i løbet af julen, så læs med her, hvor Sund & Hed kommer med nogle forslag til at hjælpe andre.

Frivillig i en NGO

Røde kors søger generelt frivillige hele året rundt, du kan hjælpe på alle mulige måder. Det er bare med at tjekke deres hjemmeside ud. Men i julen kan du både søge en julegæst og melde dig som julevært. Det er en rigtig god måde at hjælpe andre på og møde nye mennesker. Julen er også en tid, hvor mange mennesker føler sig ensomme, fordi man måske ikke lige har familie, man kan være sammen med, selvom man har ressourcerne til det.

Det er en god oplevelse, man gør noget godt for andre mennesker, også er det helt gratis.

Så er det da en unik mulighed at få selskab og samtidig hjælpe andre til en bedre jul. Det kræver ikke det store udover lidt ekstra mad og en ekstra stol. Og hey, det kan altså være svært at nå hele vejen rundt om juletræet, hvis man er en lille familie. To fluer med et smæk – så er det problem løst.
Der er mange andre frivillige organisationer, som på den ene eller anden måde frivilligt hjælper i julen. Google dig frem. Et par timer er også værdsat, så det ikke bliver en for stor mundfuld.

Glow – verdens største juleshow

Ja, du kan jo nærmest ikke have undgået at høre, at det canadiske juleshow Glow er kommet til byen. Det er et gigantisk juleshow fuldt med en masse lys og julehygge. Udover at du kan slæbe hele familien med ind til en dag i hyggens tegn, så søger eventet også frivillige, som vil hjælpe med at stå for det. Hvis det lyder som noget for dig, så klik ind på deres hjemmeside, her står der beskrevet, hvad det kræver af dig som frivillig.

Det er helt sikkert en oplevelse, du ikke vil være foruden, hvis du er et kæmpe legebarn.

Men det lyder virkelig hyggeligt og med en mulighed for at give både børn og voksne en god juleoplevelse. Det er helt sikkert en oplevelse, du ikke vil være foruden, hvis du er et kæmpe legebarn.

Brug dit netværk

Nu behøver julehjælp ikke være overfor mennesker, du ikke kender. Kig rundt i dit nabolag, det er december, din søster eller nabo er sikkert meget eksamensstresset. Jeg er helt sikker på, at en bøtte julesmåkager eller en støvsugning vil gøre underværker for en, du holder af.

Kig rundt i dit nabolag, det er december, din søster eller nabo er sikkert meget eksamensstresset.

Egentligt så handler julen jo mest om at være sammen med nogle mennesker, som man holder af. Så ring lige til den der bedstemor, du ikke ser så tit, hjælp din mor med indkøbene til julemiddagen eller skriv til en veninde, du ikke har set længe, om I ikke skal drikke en kop kakao. Det koster ingenting at bruge tid med sine kære, når det ikke behøver være den store juletur til Tivoli eller samtlige cafébesøg.
Ha’ en rigtig god jul. Der er en masse gode gratis tilbud i Odense som julemarkeder, lysshow og koncerter. Tag din kæreste, veninde eller forældre under armen og husk at julehyg til det ypperste. I januar venter eksamenerne, så det er bare med at bruge tiden, mens den er her.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.