- Reklame -

Hvordan hænger det sammen at have en baby og stadig passe et studie på fuld tid? Det har Sund & Hed snakket med Line Wang Krenzen om. I foråret blev hun mor for anden gang og valgte ikke at tage barsel, hun ville gennemføre sin bachelor på normeret tid, selvom det betød selvstudie.

Line studerer folkesundhedsvidenskab på 5. semester og har siden i foråret, hvor hun blev mor for anden gang, jongleret med et fuldtidsstudie og to små børn derhjemme.

”Jeg havde et studiejob, da jeg bare havde min datter og læste.

Jeg har været vant til at have flere bolde i luften. Jeg ville gerne være færdig, ud på arbejdsmarkedet og tjene nogle penge. Så besluttede min mand og jeg, at hvis det fungerede, så ville vi gøre det. Vi gav det et skud, som var plan A, hvor plan B var at holde orlov. Men det har bare fungeret,” beskriver en smilende Line med sin søde søn i favnen.

Så siden da har Line levet livet som fuldtidsstuderende og fuldtidsmor til to børn.

Nej tak til barsel

Folkesundhedsvidenskab er modulbaseret, og Line havde termin lige i slutningen af et modul, hvor det gav mening at afslutte modulet som planlagt. ”Vi havde afleveret opgaven. Jeg var oppe og forsvare, da min søn var tre dage gammel, hvilket man kun gør, når det er barn nummer to. Jeg havde nok ikke gjort det ved den første. Men jeg havde afleveret opgaven, det ville være surt ikke at følge den til døren,” griner Line kækt. Men det gik heldigvis godt.

Derefter fik Line lov til at tage et valgfag i stedet for 15 ECTS-praktik, hvor hun kunne studere, mens hun gik hjemme med sin søn, og gå til eksamen lige inden sommerferien.

Udfordringer og multitasking

Det er selvfølgelig ikke bare overskud og tid til børnene, der præger hverdagen med en nyfødt og et fuldtidsstudie: ”Selvfølgelig er det svært at læse hjemme. Der er den udfordring, at jeg ikke hører forelæsningerne. Det i sig selv er et lille set-back. Det er svært. Så må jeg en gang imellem lige skrive til nogen,” fortæller Line.

Jeg var oppe at forsvare, da min søn var tre dage gammel, hvilket man kun gør, når det er barn nummer to.

For der er vigtige informationer, som kun bliver givet til forelæsningerne og ikke på BlackBoard. Med gode medstuderende får Line dog den information, hun har brug for. Det handler rigtig meget om multitasking og struktur, og når børnene sover om aftenen, er det der, at Line har tiden og overskuddet til at sidde alene og læse op på det, hun misser til forelæsningerne.

Planlægning på hjemmefronten

Planlægning er ret essentielt, når man har børn. Men det er gået op i højere enhed. Line synes, det har været så god en måde, de har valgt at gøre det på derhjemme, hvor der tages hensyn til deres datter. Hun skal starte i skole om 1,5 år, og inden da vil de gerne flytte i hus. Derfor er det rart, at Line ikke bliver forsinket i sit studie.

”Man har en deadline, når man har børn. Så det er egentligt på grund af børnene, at jeg gør det. Min mand og jeg er enige om, at det ikke er mit projekt; det er vores projekt. Så imens jeg læser om aftenen, så står han for en masse andre ting, handler ind og ordner vasketøj. Det kræver meget planlægning og struktur,” fortæller Line.

Men generelt er mange hjem indrettet med faste arbejdsopgaver, så selvom det har været noget nyt for Line og hendes mand, så har det fungeret rigtig godt. Line slutter af med at sige, at hun ikke havde valgt at fortsætte med at studere på fuldtid, hvis det havde været hendes første barn. Der var mere ro på ved andet barn, som gav hende mod på at prøve det af.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.