- Reklame -

Kribler det i kroppen for at lære noget nyt? Har du fået nok sundhed for i dag? Så kan du supplere din universitetsuddannelse op med HF-enkeltfag

Den ligger nede ved banegården. Ned mod Storms Pakhus og havnen. HF og VUC-bygningen. Og det kan føles som en fjern verden, når man studerer på universitetet. ”Hvad rager det egentlig mig, at der er nogen, der går i skole dernede?” tænker du måske, men HF repræsenterer en mulighed. Også en mulighed for universitetsstuderende. For netop på kurserne er der en klækkelig studie-rabat.

Ja ja, men hvad koster det?

Med til prisen hører en forklaring. Der sker en klar distinktion mellem personer med og personer uden en videregående uddannelse. Personer med videregående uddannelse skal betale den fulde pris for et HF-kursus, og den er ikke billig. Tager man eksempelvis et kursus i dansk som e-læring koster det mellem 6.400 og 30.500. Nu er det naturligvis klart, at er man kommet så langt ind i den her artikel, så er behovet for et danskkursus måske sparsomt, men princippet gør sig også gældende for alle andre fag. Men stadig med udgangspunkt i danskkurset vil et kursus på niveau med det til 6.400 koste 550, når man ikke har en videregående uddannelse. En besparelse på godt 91%. Og det princip gælder, så at sige, hele vejen rundt. På Sund & Hed har vi desuden erfaret, at man i dette regi ikke har en videregående uddannelse, hvis man er kandidatstuderende, altså på trods af, at man har en bachelor.

Niveauerne

HF-kurserne svarer niveaumæssigt til gymnasiernes A, B og C-fag og mange af fagene er da også gamle travere fra gymnasietiden. Derfor kan man jo alligevel godt blive fristet, hvis man som medicinstuderende vil have en dybere indsigt i psykologi, eller som psykologistuderende vil have en bredere forståelse for biologi. Tager man et fag som erhvervsøkonomi skal man forvente, det tager 12 timer om ugen i seks uger. Det kræver altså noget engagement.

Med udgangspunkt i danskkurset vil et kursus på niveau med det til 6.400 koste 550, når man ikke har en videregående uddannelse.

Så får man dog også lov at bryste sig med et diplom i sit fag og en dybere indsigt i et område, man ellers ikke har så meget med at gøre i hverdagen.

Hvem gider dog?

Hvorfor skulle man frivilligt tillægge mere undervisning, betale for at bruge sin fritid på noget andet skole? Vi har talt med en studerende, der blandt andet interesserer sig meget for mellemøstlige kulturer og i særdeleshed i tyrkisk som sprog. Denne interesse kan være svær at forfølge for jo, der er da værktøjer som Duolingo, men selv de virker kun til en vis grænse. Og det er netop cases som dette. En person der i sit fremtidige faglige virke, eller på baggrund af sine interesser har et brændende ønske om at dygtiggøre sig, kan se sig selv bruge timerne mellem forelæsninger eller aftener på at terpe noget helt andet. Og er det dig? Så har du da i hvert tilfælde en mulighed for det – lidt endnu. For uret tikker. Hvis ikke det skal være til den dyre pris, så skal det nås, inden du dimitterer.

Så vil du være bedre til spansk, tyrkisk eller innovation? Skal du starte en iværksætterkarriere ved siden af og tænker, du har gavn af erhvervsøkonomi? Så kan det meget vel være pengene værd for dig at læse HF. Det koster i hvert tilfælde cirka det samme som en aftenskole, til gengæld får man også et diplom.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.