- Reklame -

Ud fra temaet versus har vi spurgt de studerende omkring versus-situationer i studielivet. Hvordan studerer man bedst? Hvilken form for eksamen er fedest? Og skal der egentligt smør under Nutella eller ej? Læs med, og få svar på studielivets store og små spørgsmål.

Benedicte Degn Mikkelsen, Audiologi

1) Ja, selvfølgelig skal der smør under Nutella, hvor fjollet?! Jeg får desværre alt for sjældent Nutella, men når jeg gør, så går jeg også all in! Det salte fra smøren er bare en god kombination med chokoladen og nødderne i Nutellaen. MUMS, siger jeg bare!

2) Jeg fortrækker helt klart en skriftlig eksamen fremfor en mundtlig eksamen, da jeg ikke altid er så god til at formulere mig mundtligt. I mit hoved har jeg en klar idé om, hvad jeg vil sige, men når jeg så prøver at forklare mig, så bliver det nogle gange et værre rod! Det sker ofte til mundtlige eksaminer, fordi jeg føler mig mere presset og nervøs ved blandt andet at skulle se censor og underviser i øjnene.

3) Jeg fortrækker at læse på universitetet, men det kommer an på så meget. Nogle dage læser jeg bedst alene, og andre gange læser jeg bedre med mine venner. Primært er jeg mere produktiv, når jeg er på universitetet, men har jeg en dag, hvor jeg bedst arbejder alene, så bliver jeg hjemme og læser.

4) Jeg er mest til en eksamen med karakter, da jeg yder mere arbejde for at opnå en god karakter. Jeg tager en eksamen med karakter mere alvorlig end en bestået/ikke bestået eksamen, da karakteren blandt andet bliver regnet med i ens gennemsnit, men også fordi karakteren fortæller noget om, hvilket niveau man ligger på.

Simone Ingvild Lebech, Medicin

1) Kæmpe nej, og der skal heller ikke syltetøj på en ostemad.

Jeg er dog virkelig allergisk overfor nødder, så er nok ikke den rigtige at spørge.

2) Da jeg gik i gymnasiet, kunne jeg klart bedst lide de mundtlige eksaminer, delvist fordi man så kunne få lov at brillere, selvom man måske ikke havde lagt fokus det rigtige sted, men også fordi, jeg synes, det er fedt, at man kan indgå i en dialog, hvor der ikke nødvendigvis er et rigtigt svar. Efter jeg er begyndt at læse medicin, har jeg været mest vild med spot-eksaminerne. Jeg ved ikke lige, hvad det er, som tiltaler mig, men jeg synes, det er lidt cool, at man kan stå med en nerve i hånden og så vide, hvad den hedder, og hvorfor den er vigtig. Hvem ved, måske kan jeg bare virkelig godt lide at iføre mig de hvide handsker.

3) Jeg bor på kollegie, hvilket vil sige, at jeg har mit værelse og så er resten fællesarealer. Derfor kan det godt være svært at finde ro til at læse. Når jeg så oveni hatten er en af dem, som helst skal have total stilhed, kan det godt være rigtig svært at fokusere, når de andre sidder og hygger. Derfor bruger jeg læsesalene rigtig meget. Jeg cykler faktisk også gerne derud i weekenden, selvom jeg bare skal læse nogle timer, for så ved jeg, at jeg har fri, når jeg kommer hjem.

4) Jeg er mest til IB/B-eksaminer for så ved jeg, at jeg har fået styr på det, jeg skal kunne. Om jeg kan stoffet til 02 eller til et 12-tal er vel lige meget, hvis de, som retter min opgave, mener, at det er godt nok. Jeg synes, at vi er pressede nok i forvejen, så jeg vil helst ikke medvirke til karakterræset, og det er jo ikke fordi, man bliver et bedre menneske af udelukkende at have tocifrede karakterer på beviset – heldigvis!

Line Jessen, Psykolog

1) Med frygt for at forarge, må jeg indrømme, at jeg ikke er særlig stor fan af Nutella. Det kan lige gå an på et stykke ristet rugbrød, men der ville jeg ikke bruge smør.

2) Mundtlig, helt sikkert! Jeg kan bare meget bedre lide at snakke end at skrive. Så kan jeg også godt lide, at jeg kan se den, der skal evaluere ens arbejde, og man lidt lettere kan forklare sig ud af det, hvis man vrøvler.

3) Jeg synes, det er hyggeligere at sidde derhjemme med kaffe, der smager lidt bedre end den, man får i kantinen, men hvis jeg virkelig skal have lavet noget, er uni helt sikkert bedst. Det er så nemt at blive distraheret af så meget derhjemme, det bliver pludselig meget vigtigt at få taget opvasken og få støvsuget hele lejligheden.

4) Jeg tror, jeg foretrækker karakterer, det er lidt nemt bare at gøre det mindst mulige for at bestå i en IB/B. Jeg ved godt, at det er mit eget ansvar at gøre mit bedste lige meget, om der er karakterer eller ej, men det er bare lidt lettere at få overtalt sig selv til at springe over, hvor gærdet er lavest, når man aldrig får at vide, om det er et 02 eller et 12-tal, man har fået.

Send en mail til sundoghed@sundoghed.dk hvis du har lyst til at være med i vores voxpop.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.