Home Begivenheder Medicin og Biomek-revyen: En stor glad familie

Medicin og Biomek-revyen: En stor glad familie

Medicin og Biomek-revyen: En stor glad familie

Medicin & biomek-revyen er en tilbagevendende revy, som skabes af omkring 60 frivillige studerende fra de to uddannelser på SDU. Revyens formål er, udover at lave et årligt show at skabe et sammenhold på tværs af de forskellige årgange.

Vi møder op på Magasinet en onsdag eftermiddag. Så snart vi træder ind i revyens lokaler, kan man mærke, at det summer af liv. Vi kommer lige midt i fællessamlingen og alle står opmærksomt og lytter til, hvad der bliver sagt. Efter fællessamlingen går de i gang med den første gennemspilning af revyen. Alle er afslappede og glade, men man kan alligevel mærke koncentrationen og alvoren lige under overfladen.

Det hårde arbejde

I uge 6, hvor vi besøgte revyen, påbegynder de deres mest intense intense arbejde på året. De 50-60 frivillige samt alle deres kasser med rekvisitter, kostumer og andet sjovt, flytter ind på Magasinet hele ugen. De er der som minimum fra 1022 hver evig eneste dag, hvor der virkelig knokles igennem. Jeg snakker med PR-ansvarlig Mikala Modvig og spørger, hvad der er hårdest ved revyen, hvor hun svarer: ”Vores flyttedage, hvor vi flytter ind på Magasinet er hårde. Man slæber kasser og flytter tunge ting, men vi gør det i samlet flok, og det hjælper helt klart på det! Vores flyttedag, hvor vi flytter ud og skal have alle vores kostumer og rekvisitter ud på depotet og ting til skrald er også et stort arbejde. Og så er det lidt ekstra hårdt, fordi alle har tømmermænd efter afslutningsfesten dagen inden.” Mikala lægger dog ikke skjul på, at det er det hele værd – for i revyen hjælpes alle ad. Alt bliver jo lidt hyggeligere, når man er sammen om det.

Ord fra instruktøren

Der er mange forskellige arbejdsopgaver i revyen, og man behøver ikke nødvendigvis at stå på en scene. Opgaverne spænder vidt, helt fra at bygge rekvisitter og sy kostumer til at lave foreningsarbejde og være instruktør. Jeg har snakket med årets instruktør Laura Pazdecki, som fortæller lidt om hendes vej ind i revyen: ”Jeg meldte mig til revyen på 1. modul. Jeg havde undersøgt lidt, inden jeg startede, fordi jeg vidste, at København og Aarhus har en revy. Efter et år på scenen som almindeligt medlem, var der brug for en ny hovedinstruktør, og så blev jeg valgt ind på generalforsamlingen,“ forklarer Laura, inden hun fortsætter: “Jeg har en baggrund fra musical- og teaterverdenen og har erfaring fra både på scenen og som instruktør, koreograf og forestillingsleder.” Laura beskriver også, at det bedste ved at være instruktør er, når showet kører, og hun kan se alle skuespillerne nyder det, de laver på scenen. Så får hun en følelse af, at hun har gjort sit arbejde godt.

Alt det fede

Revyen er dog ikke kun hårdt arbejde. Det bliver jeg overbevist om under mit besøg bag om revyen. Der emmer af god stemning, og folk opmuntrer hinanden og kommer med positive kommentarer, efter hver sketch. Mikala fortæller lidt videre om det bedste ved revyen: ”Det fedeste ved at være med i revyen er fællesskabet og alle de dejlige mennesker. Det er venner for livet, man får i revyen. Det er også rigtig fedt at se, at alt det arbejde, man har udført hele året, betaler sig, og at det hele bliver forløst, når vi står på scenen.” Stemningen under første gennemspilning afspiller også dette udsagn. Der er fuld fo kus på scenen, imens folk brygger kaffe, sidder og arbejder på kostumer og hyggesnakker i baggrunden. Der er plads til alle, og revyen favner bredt.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.