- Reklame -

Modgang er en naturlig følgesvend i livet. Alligevel stræber vi alle sammen efter altid at være i medgang. Vi har taget en snak med de studerende på SUND for at høre lidt om, hvad de sætter pris på, hvad de bliver virkelig irriterede over, og hvordan de generelt håndterer livets op- og nedture.

De 3 spørgsmål:

  1. Hvad gør du for at vende en dårlig dag til en god dag?
  2. Nævn 3 ting som gør dig rigtig glad eller som du er taknemlig for
  3. Nævn 3 ting som kan gøre dig rigtig sur

Laura Nielsen, Psykologi og i gang med speciale

1) Det er lidt forskelligt, som regel vil jeg tage ud og gøre noget aktivt. Jeg har tre heste, så stalden er virkelig mit frirum. Det at komme ud og få noget luft og bruge min krop kan virkelig ændre alt for mig. Andre gange vælger jeg bare at drukne i egenomsorg og have lidt ondt af mig selv, jeg tager et langt bad, spiser en masse chokolade og giver mig selv lov til at have det hårdt. Så bliver det en god dag, fordi jeg passer på mig selv og gør ting, der gør mig glad.

2) Det her bliver nok den mest klichéfyldte liste, men altså:

  1. Min omgangskreds generelt, det vil sige mine venner, familie og kæreste, som støtter mig, udover hvad jeg forventer af normale mennesker. 2. Mine heste. Der er ikke noget, der trøster som en varm hestemule, eller lige giver en et realitetstjek som at skulle fjerne hestepærer fra vandspanden, hvis man er blevet for kæphøj. Plus den overvældende mængde af kærlighed, man kan føle for et dyr. 3. Pen and Paper, jeg spiller rigtig meget bordrollespil (kæmpenørd) og det at skabe en fortælling med mine venner og leve sig helt ind i anden verden, gør mig så glad og taknemlig.

3) 1. Trælse folk på Facebook. Jeg burde snart have lært ikke at læse facebookdiskussioner, men jeg gør det altid, og jeg bliver lige træt hver gang. Selvom jeg ikke deltager i dem. 2. Hikke. Jeg bliver ualmindeligt sur, når jeg har hikke. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg bliver lettere aggressiv af det. 3. Bedrevidenhed. Jeg kan slet ikke forholde mig roligt, hvis folk er bedrevidende eller nedladende. Jeg bliver meget rødhåret, når det sker.

Tine Henriksen, Idræt og Sundhed på 4. semester

1) Jeg har faktisk erfaring med, at det at vende en dårlig dag til en god dag, sommetider kan være ret svært, især hvis man mangler overskud. Noget som i høj grad hjælper mig, er dog at tilbringe tid med en god ven eller veninde, eller lave noget, hvor fokus måske lidt kan blive fjernet fra det, der har gjort dagen dårlig. Det kan f.eks. hjælpe at lave noget aktivt, som at gå eller løbe en tur, eller tage til gymnastik, som jeg går til ved siden af studiet. Generelt at lave noget, hvor der er andre glade mennesker til stede, kan virkelig make my day.

2) Uh, det synes jeg faktisk er svært. Et punkt kunne jo være, at jeg er heldig at have flere ting at være taknemmelig for. Men skulle jeg lige vælge 3 specifikke ting, som jeg sidder her, ville det nok være følgende: 1. Noget som på daglig basis gør mig rigtig glad er mine medstuderende på studiet. De mennesker, som går der er søde, kloge, skøre, kreative, omsorgsfulde, fulde af energi, har en masse fantastiske ideer til alskens ting osv. Jeg kunne blive ved med at nævne ting, som gør menneskerne på studiet til en fest at omgås hver evig eneste dag. Det er dem, der får mig til at smile allermest. 2. Jeg er meget taknemmelig for at leve i et land, hvor man har så mange muligheder for at uddanne sig og tilegne sig viden på forskellige områder – og hvor livslang læring er i fokus flere steder. 3. En tredje ting, jeg er meget taknemmelig for, og som gør mig glad i låget, er, at min fysiske tilstand giver mig lov og muligheder for at være aktiv og dyrke sport. Uden mulighed for at kunne være aktiv ved jeg ikke, hvem jeg ville være.

3) Jeg bliver faktisk sjældent sådan rigtig sur. Men noget, som kan gøre mig rigtig skuffet, frustreret eller irriteret, er f.eks. utaknemmelighed, mobning eller uærlighed. Jeg synes, noget af det smukkeste, man som menneske kan gøre, er at vise respekt overfor andre mennesker, også selvom man ikke deler samme holdninger, livssyn osv. Det at anerkende andre mennesker gennem ens handlinger, på trods af forskelle, synes jeg, derfor er vigtigt. Og når dette modvises igennem eksempelvis mobning, bliver jeg rigtig frustreret.

Ann Schöler Raadahl Hermansen, Audiologi på 4. semester

1) I sådan en situation plejer jeg at lave ting, som gør mig glad og ellers bare slappe af. Som regel finder jeg en god, afslappende serie eller film og spiser nogle lækre snacks til, så jeg bare kan koble fra. Jeg kan også finde på at gå en tur med en podcast eller musik i ørerne alt efter, hvad jeg lige kan samle tankerne om. Nogle gange ordner jeg også nogle praktiske ting i min lejlighed såsom rengøring eller tøjvask, så jeg ikke behøver at forlade min lejlighed ret meget og samtidigt få lavet lidt.

2) Jeg er først og fremmest taknemmelig for mine forældre. Jeg ved godt, at det er en evig kliché, men jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skulle gøre uden dem. Derudover er jeg også taknemmelig for min kæreste og alle mine venskaber – både de gamle venskaber, som har holdt i flere år og de nye. Den sidste ting, jeg er taknemmelig for, er at bo i Danmark, for vi har det egentlig rigtig godt i vores lille land, især når man skal sammenligne med mange andre steder.

3) Jeg synes altid, det er svært at sige, hvad der kan gøre mig decideret sur, for ofte kan det være små ting i hverdagen, der kan irritere mig i mindre grad, og hvor bægeret pludselig bare fyldes op. Men tre ting, som kan gøre mig rigtig sur, er uretfærdighed i alle former, ekstremisme i alle dens afskygninger, samt folk der ikke gør sig umage.

Send en mail til sundoghed@sundoghed.dk hvis du har lyst til at være med i vores voxpop.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.