- Reklame -

Epstein Bar er en fredagsbar for hele SUND – altså for alle, som ligger under SUND-fakultetet. Epstein ligger i kælderen i WP19, og generelt er det faktisk sådan, at hvis du har undervisning på WP, er du selvfølgelig også velkommen – uanset hvilket studie du er på.

Epstein har åbent tre gange om ugen; onsdag, torsdag og fredag. Den første fredag i måneden er der langbar, hvilket betyder, at baren har åbent fra 1402, og der er derfor lagt op til stor fest med billige øl og masser af beerpong. Vi har snakket lidt med Katrine, som er formand for Epstein. Alle på SUND har hørt om Epstein, men det er vist mest de medicinstuderende, der har sin ugentlige gang der. Epstein vil dog gerne have studerende fra alle studieretninger ned i baren, så hvis man er lidt i tvivl, kan man her få et overblik over, hvad Epstein egentlig kan.

Hvad kan jeg bruge Epstein til?

Jeg starter med at spørge, hvad man egentlig kan bruge Epstein til og til det, svarer Katrine: ”Vi giver muligheden for alt lige fra en læsepause med en kop kaffe til en øl med vennerne efter forelæsning. Vi har altid gratis kaffe, øl på køl og om onsdagen har vi også kage til 5 kr.”

Det er derfor meget forskelligt, hvordan folk bruger baren, og man kan bruge Epstein til lidt af hvert. “Der er både nogle, som sidder og læser, andre spiller brætspil eller bordfodbold og nogen kommer bare forbi for at få en kop kaffe eller et stykke kage,” forklarer Katrine.

Heldigvis er det også nemt lige at kigge derned, hvis man alligevel har undervisning på WP eller OUH. Bartenderne er altid søde og møder én med et smil. Katrine fortæller også, at de konstant arbejder på at få folk fra andre studieretninger ned i baren – så tag et kig forbi, og husk, at en øl kun koster en 10’er.

Fede events i Epstein

Jeg prøver at spørge lidt ind til, om Epstein laver nogle seje arrangementer. Katrine forklarer, at de som nævnt har den månedlige langbar, hvor der er altid er et tema – det har fx været Oktoberfes, Decembar, Vestegnbar og meget mere. Epstein afholder dog også mange arrangementer, som ikke omhandler fest og alkohol. De har bl.a. afholdt sønderjysk kaffebord, mange forskellige quiz og konkurrencer, koncerter, strikkebar og Comedy. De afholder også arrangementer i samarbejde med de andre studenterforeninger på SUND – her kan blandt andet nævnes GO Odense, som den 19. marts afholder et arrangement i samarbejde med en sexolog nede i baren. Derudover vil baren også gerne fremhæve, at temaet for langbaren i marts bliver Julius Cæsbar – så her skal man støve sin gamle toga af, komme ned i baren og feste som de gamle romere.

Frivillighed i Epstein

Epstein er drevet af en masse frivillige, som synes, det er super fedt at feste og stå i baren. Katrine fortæller, at de frivillige har et godt sammenhold, og at de ofte ses uden for deres vagter. Som frivillig har man et ansvar til festerne, og når man har vagt, skal man rydde op, hvilket kan tage lang tid og være hårdt. Til gengæld har de kære bartendere altid en fest og får lov til at drikke øl et par kroner billigere end gæsterne. Men er der så nogen ulemper ved at være bartender? Her svarer Katriner: ”En ulempe ved at være frivillig er at det nogle gange kan være lidt svært at sige nej, så baren bliver hurtig en tidsstjæler. Men det er nok svært at sige nej, fordi man har det sjovt.”

Hvis du synes, at Epstein lyder fedt, så tag et kig forbi også hvis du ikke er mediciner!

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.