Home Aktuelle opslag Ugeskriftet breaker OSCE-nyheder inden studieledelsen

Ugeskriftet breaker OSCE-nyheder inden studieledelsen

Ugeskriftet breaker OSCE-nyheder inden studieledelsen
Foto: National Cancer Institute

Otte timer måtte de studerende på 6. semester af kandidaten i medicin vente fra at kunne læse på ugeskrift for læger, at deres OSCE var aflyst til fordel for en skriftlig eksamen, til det blev bekræftet. 

Klokken er 8.49. Det er fredag. Der er 45 dage tilbage til embedseksaminerne går i gang for de medicinstuderende på sjette semester af kandidaten. I en tid, hvor rygter let får liv. I en tid, hvor de samme rygter er svære at slå ned igen. Og endnu et, for de studerende ubekræftet, ”rygte” står nu i Ugeskrift for læger. Sort på hvidt. At studielederen for medicinstudiet i et interview med freelance journalist Dorte R. Jungersen har udtalt, at eksamen vil foregå online hjemmefra og at  det er er selvfølgelig ikke en optimal løsning. De studerendes kommunikative færdigheder, evnen til kunne interagere med patienterne, og for eksempel deres genoplivningsfærdigheder kan vi ikke vurdere ved den eksamensform. 

En ny historie er altså født. Ikke alene skal lægeløftet klares hjemmefra pga. forsamlingsforbud for store forsamlinger. Nu skal alle eksaminer også klares fra hjemmekontoret. Sådan må det jo være i disse corona-tider. 

Afklaringslimbo

Problemet er bare, at de studerende stadig ikke har hørt et pip om dette, da artiklen fra Ugeskriftet to timer senere deles i en Facebook gruppe for studerende. Og så går det stærkt. På ingen tid ses opslaget af de 200 medlemmer i gruppen, ligesom opslaget deles i andre mindre grupper for studerende.  På hver sit hjemmekontor sidder de studerende nu med følelsen af, at det er kritisabelt at skulle læse om sin eksamen i et online-tidsskrift, fremfor at få meldingen direkte fra ledelsen. Jeg ønsker bare, at nogen sætter to streger under og bekræfter, at sådan bliver det, basta, fortæller en studerende til os. Jeg vidste det sgu!, udbryder en anden. Efterhånden virker det til, at der ikke er noget, der kan komme bag på de studerende. Jeg ved bare ikke, hvordan man fejrer det, når man bare sidder hjemme og klapper skærmen ned når man er færdig, fortæller en studerende.

Forløsning

Klokken er 16.16, det er stadig fredag. Der er stadig 45 dage tilbage til embedseksamen, da der kommer en officiel melding fra studielederen. I store træk er der overensstemmelse mellem meldingen fra Ugeskriftet om morgenen og til den officielle. Den eneste forskel Eksamen afholdes som stedprøver på Campus og/eller i WP i uge 23.  

Tilbage sidder de studerende. Med den nye hvide verden foran sig, men med et andet mål for øje. Pludselig kan kommunikation lægges på hylden for en stund. Nu handler det kun om, hvad der kan nedfældes på papir. Jeg håber, det bliver MCQ!, konstateres det tørt i en Facebook gruppe. Og hvis det gør, så håber jeg at patienterne ude i den virkelige verden også præsenterer sig med fire svarmuligheder, hvor man blot skal vælge den rigtige. Lyder svaret fra en anden studerende.

Vil du læse den officielle melding fra studieleder kan den tilgås ved at klikke her.

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments