- Reklame -

Med den politiske beslutning om almen praksis som en del af alle KBUforløb fremover, er denne bog et ganske godt bud på en must read.

I Almen Medicin fra FADL’s forlag gives et kort og præcist overblik over opbygningen og funktionen af almen praksis lige fra organisationen af primærsektoren her i Danmark til diagnostikken af den enkelte patient baseret på dennes symptomer. Regler, økonomi og honorering gennemgås i korte træk, mens der er et helt kapitel dedikeret til kommunikation. Bogen giver et indblik i, hvilke patientgrupper man især møder i almen praksis, og hvilke ting man bør lægge vægt på i undersøgelserne.

Bogen er god, hvis man ønsker at forberede sig til klinik eller KBU i almen praksis. Det fjerde kapitel giver dig mulighed for at få genopfrisket de mest almindelige sygdomme og deres symptomer, inden du møder ind første dag, uden at du skal læse hele Medicinsk Kompendium en gang til. Der er konkrete eksempler på, hvad man kan spørge ind til under konsultationen, så man hurtigere kan indsnævre mange differentialdiagnoser til få, og få igangsat behandling eller yderligere prøver.

Den er ikke pensum her i Odense, men udgør et godt alternativ til den noget dyrere bog af samme navn fra Munksgaard. Det er selvsagt, at bogens halvt så mange sider ikke er lige så udtømmende i emnerne, men FADL har gjort et godt stykke arbejde med at koge indholdet ned, så bogen er både relevant og kortfattet.

Hvis du interesserer dig for almen medicin og tænker, at det kunne være et muligt speciale for dig, så er Almen Medicin værd at investere i. Du får det nødvendige indblik og tips til at gøre din dag i praksis lettere. Hvis du derimod synes, at almen praksis er noget, der bare skal overstås, så tror jeg, du vil få svært ved at få læst bogen til ende.

Info

Almen medicin
Lærke Smidt Gasbjerg og Maja Worm Frandsen
DKK 499,95

FADL´s Forlag
1 udgave – 392 sider
Udgivelse: 2018
ISBN: 9788777499791

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.