- Reklame -

Bogen tager dig igennem alle de vigtigste reumatologiske sygdomme og forsøger at overskueliggøre en kompleks gruppe af sygdomme, der kan være vanskelig at finde hoved og hale i. Bogen er opstillet således, at hvert kapitel har samme opbygning, hvor sygdommen først defineres, og efterfølgende bliver der langsomt bygget mere og mere på, så du både lærer om sygdomsbilledet, hvordan den behandles, og hvordan du adskiller den fra lignende sygdomme.

Siden sidste udgave: Som noget nyt er der i hvert kapitel indskudt faktabokse og casebokse. Faktaboksene har til formål at opsummere de vigtigste pointer på en overskuelig måde. Caseboksene giver en helt typisk case for denne sygdom. Som medicinstuderende der selvfølgelig bekymrer sig for eksamen, satte jeg stor pris på disse, da det ofte er de helt typiske sygdomsbilleder, du også møder til eksamen.

Derudover er der i starten af bogen 5 nye kapitler, der tager udgangspunkt i det kliniske billeder, du møder i den virkelige verden. Der er altså fokus på, hvordan du differentieldiagnostisk kommer frem til den korrekte diagnose ud fra et klinisk billede. Disse kapitler var gode, fordi de er opbygget på en måde, der bedre forbereder dig på virkeligheden. Dog skal det siges, at disse 5 kapitler efter min mening, ikke er optimalt placeret i starten af bogen. Når du først begynder at læse reumatologi, har du intet overblik over, hvilke forskellige sygdomme der findes, og det bliver lidt ”name-dropping”, når de forsøger at forklare, hvordan du kan udelukke det ene og det andet. Det ville have været bedre placeret i slutningen.

Konklusion: Reumatologi er en velskrevet bog, der giver et godt overblik over de væsentligste sygdomme i specialet. Den er klart pensumdækkende, som medicinstuderende – og mere end det. Rigtig god, hvis du vil være reumatolog, men et ”overkill” at læse sideløbende med faget på medicinstudiet.

Info

Reumatologi
Redigeret af Anne Voss, Dzenan Masic, Ellen Margrethe Hauge, Finn Elkjær Johannsen og Claus Manniche
DKK 799,95
FADL’s Forlag
4 udgave – 570 sider
Udgivelse: 2018
ISBN: 9788777499692

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.