- Reklame -

Det første, man bør bemærke sig ved Håndbog i Sygepleje: Onkologi, er, at den med sine 135 sider og cover på kun ca. 10×15 cm passer ned i en bukselomme, og derfor praktisk at have med rundt på gangen i modsætning til så mange andre håndbøger. Det betyder ikke, at indholdet er mangelfuldt, blot at det er strømlinet og nemt at gå til. Som medicinstuderende på 1. semester, læste jeg bogen ud fra en generel interesse i emnet, og på trods af dette fandt jeg, at teksten var let at forstå og meget overskuelig. Den lægger ud med et generelt overblik over, hvad kræft er, og hvilke barrierer der naturligt findes til at blokere sygdommens opståen, og går over i, hvordan man som behandler eller plejer kan inddele de forskellige stadier af kræftsygdomme, og hvordan de diagnosticeres. Det er kort, præcist og ikke mindst nemt at slå op i.

Herefter følger sygeplejedelen, som er inddelt på forskellig vis efter den ambulante patient, patienter der indlægges etc. Ved første øjekast virker rækkefølgen måske lidt mere arbitrær end logisk, men når man først har lært kapitlerne at kende, fordufter problemet, hvilket er hjulpet godt på vej af en sidebar på hver anden side, som gør det umuligt at miste overblikket, samt gode infobokse.

Det løfter bogen, at man har valgt at inkludere nogle sider om kommunikation med ikke kun patienten, men også pårørende. Afsnittet er mere en reminder end en guide, men det tror jeg, alle har brug for ind imellem.

Jeg anbefaler bogen til nyuddannede, men er forbeholden for at anbefale den til rutinerede fagpersoner, som har brug for mere dybde.

Info

Håndbog i Sygepleje: Onkologi
Af Anne-Dorte Krapper
DKK 149.95

FADL’s Forlag
1 udgave – 135 sider
Udgivelse: 2019
ISBN: 9788793590588

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.