- Reklame -

Sex fører til orgasme. For flertallet er det måske rigtigt, men det er det ikke for alle. Hvordan er det, hvis sex aldrig har ført til en orgasme, og man simpelthen ikke ved, hvordan en orgasme føles?

Pernille er studerende på SDU, hun har en kæreste og har et helt almindeligt sexliv med ham. Eller rettere, så har hun modsat andre aldrig prøvet, at det endte i en orgasme. ”Jeg har aldrig prøvet det – tror jeg.. Jeg ved jo ikke, hvordan det føles,” pointerer hun. Hvilket er en god pointe, for hvordan ved man, om man har fået en orgasme, hvis man ikke ved, hvordan det føles og kun har oplevet situationer, hvor man var i tvivl om, at det skete. Det kan påvirke hendes lyst til sex og onani, som måske er lavere end andres, især i perioder.

Til grænsen – men aldrig udover

Selvom Pernille aldrig har fået en orgasme, så vidt hun ved, så betyder det ikke, at det afholder hende fra sex med sin kæreste.

”Min kæreste ved det godt, men det er ikke noget, vi som sådan snakker om. Jeg overvejer indimellem nye metoder – for eksempel tror jeg engang, jeg skal prøve at ryge hash inden og så se, om det kan få tankemylderet eller følelsen af overvældelse dæmpet,” fortæller Pernille.

Jeg har aldrig prøvet det – tror jeg. Jeg ved jo ikke, hvordan det føles

Der sker nemlig oftest det, når Pernille har sex, at tankerne og frustrationerne ender med at fylde for meget, og som mange andre ting i verden, så kommer orgasmen sjældent i situationer, hvor man stresser over, hvorfor det ikke lykkes.

Sex og onani uden en orgasme

Selvom Pernille stadig har sex med sin kæreste, så kan hun mærke, at det påvirker hende. ”Det er dejligt, men lidt frustrerende. Sex og masturbering føles rigtig dejligt, men tankerne farer rundt i hovedet på mig, og så kommer jeg til et punkt, hvor jeg ikke kan rumme det mere – det bliver simpelthen for meget, og så stopper jeg eller får min kæreste til at gøre noget andet.”

Tit så flyttes fokus væk fra Pernille og over på hendes kæreste, så hun er mere opmærksom på, at han har det rart. På den måde flyttes fokus også væk fra de frustrationer, hun kan opleve.

Frustration og mangel på oplysning

Som Pernille også pointerer, så er sex ofte en meget privat sag, og derfor er det heller ikke noget, som det er naturligt for hende at snakke højt om. Lige nu finder hun mere ro i forhåbningen om, at det kan ske en dag, fremfor at få at vide af en fagperson, at det måske aldrig vil ske for hende. Samtidig ønsker hun at flytte fokus væk fra orgasme som det mest afslappende og tilfredsstillende, man kan opleve. ”En af de ting, som irriterer mig ude i verden, er, når man hører om, at livet ikke er noget værd uden orgasmer. Det får mig til at føle, at jeg er mindre værd,” beskriver Pernille, inden hun fortsætter: “Det kunne være rart at vide, om det bare er mig, som er forkert eller om der er andre, der har det på samme måde. Blandt andet er det ofte en ting i Mads og Monopolet, at sex og orgasme er det eneste saliggørende – og det er ret træls at høre på.”

Pernille har forsøgt at goggle sig frem til information og ligesindede, men der mangler altså viden og oplysning på området. Det er et felt, som betrædes meget varsomt og uden evidensbarede resultater. På Sundhed.dk skriver de mange forskellige årsager, behandlinger og forekomster, hvilket bekræfter, at Pernille og andre i hendes situation ikke kan få klar vished. For Pernille er nemlig ikke alene om, ikke at kunne få en orgasme. Så måske vi skulle begynde at italesætte det, uden at tabuisere det.

Pernille er et pseudonym.
Hendes identitet er kendt af redaktionen.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.