Home Studieretninger Audiologi Hvad nu, hvis man har brug for hjælp?

Hvad nu, hvis man har brug for hjælp?

Hvad nu, hvis man har brug for hjælp?
Foto: Colourbox

Det kan være svært at have brug for hjælp. Man er ikke ligefrem i en ressourcefuld position, når man har brug for det – vi har derfor lavet et overblik til dig, der har brug for hjælp for at komme gennem studiet.

Rækværk

Rækværk er den bredeste forening for personer med funktionsnedsættelse på SDU. Med vilje tales ikke om handicap, men funktionsnedsættelser. Grænserne er flydende for, hvad der er funktionsnedsættelse – eksempelvis ses ensomhed også som funktionsnedsættende.

Rækværk er en del af Samslutningen af Unge med Handicap. Det betyder også, at de sidder på en masse ressourcer for handicappede. Ved medlemskab i Rækværk kan man altså forvente et ressourcefuldt netværk af andre personer, der kan have lignende vanskeligheder. Dørene hos Rækværk er altid åbne, og der er caféaftener mange gange pr. semester. Caféaftenerne fungerer som et socialt og hyggeligt rum, hvor man kan mødes med andre, der har samme udfordringer som en selv. Medlemskab i Rækværk koster 75,- pr år.

SPS

Specialpædagogisk støtte er en mulighed for støtte til studerende, der har brug for det. Det er et professionelt tilbud, hvor man som studerende kan få tilknyttet en vejleder og eventuelt en mentor. Mentoren vil være en anden studerende, der kan hjælpe en med at skabe overblik og med at tackle studiet. Vejlederen er en AC-fuldmægtig og kan bruges som et anker for personen, der har brug for den.

For at få foden indenfor døren hos SPS, kan man sende en ansøgning til sps@sdu.dk

Det kan være en rigtigt god idé at skaffe en lægeerklæring, før man kontakter SPS, da det gør det nemmere for dem at strømline den hjælp, de kan give til den enkelte person.

SU

Som handicappet studerende kan være berettiget til at få handicap SU. Det fungerer som et tillæg til SU, der

gør op for, at den studerende har begrænsede muligheder for at varetage et job ved siden af studiet. Der er tale om et stort supplement, da det også dækker merudgifter i forbindelse med handicappet. Hvis man modtager handicap SU, skal man dog være opmærksom på, at man må arbejde og tjene meget mindre end sine medstuderende.

Handicap SU kan søges på SU.dk. Hvis man har brug for hjælp i forbindelse med ansøgning er SU-kontoret på SDU fremragende.

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments