- Reklame -

Overalt i Odense sidder studerende. Fortvivlede. Forvirrede. Eksamener aflyses eller omlægges, studiegrupper må ikke mødes, og Campus ligger øde hen. Det hele er sket i Coronaens navn, og SDU arbejder på højtryk for at finde den bedst mulige løsning.

Jeg har snakket – selvfølgelig ikke face to face – med en 4. semesters studerende på folkesundhedsvidenskab om nogle af de konsekvenser, Corona-krisen bærer med sig, og hvordan de har ændret hendes hverdag. Julie var nemlig vant til en hverdag med fart over feltet og mange aftaler, som fra den ene dag til den anden blev slettet fra hendes kalender.

De umiddelbare konsekvenser

For Julie starter Corona-krisen faktisk før hele Danmark lukkede ned. Hun bliver nemlig syg og ligger med Corona-lignende-symptomer i 10 dage. Allerede her kommer Julie bagud med sin eksamen, og den første Corona-konsekvens har dermed ramt. Da Danmark begynder at lukke ned, sker det egentlig på et ok tidspunkt: ”Vi havde kun en uges undervisning tilbage, da universitet lukkede, og derfor havde vi kun et par undervisningsgange på Zoom. Det fungerede egentlig udmærket, og jeg har derfor ikke rigtigt mærket, at SDU har været lukket,” Lige på dét punkt, har Julie altså været en af de heldige. Dog forklarer Julie, at hun er sendt hjem uden løn fra sit fritidsjob i Rosengårdscenteret. Hun var også frivillig projektleder for Ungdommens Røde Kors og besøgsven med hendes hund på et plejehjem for TrygFonden – begge tilbud er også lukket i forbindelse med Corona-krisen.

Derudover oplever Julie også en masse aflysninger og ændringer i privaten. For selvom hende og kæresten pludselig har tiden til at få lavet en masse små-projekter på en lang todo liste, så er næsten alt andet aflyst. Julie fortæller blandt andet: “Vi ser ikke venner og familie. Min mor har lige fået en hundehvalp for snart 2 uger siden, og jeg har stadig ikke set ham. Vi skulle også have været til 85års fødselsdag, 1-års fødselsdag, 3-års fødselsdag, dåb og to påskefrokoster, som alle er aflyst eller rykket til bedre tider.”

Når Corona-krisen ændrer på ens uddannelse

Herudover påvirker det Julie, hvor hun kan have svært ved at finde motivationen til at skrive eksamen, når hun sidder derhjemme og kun har kontakt med studiegruppen over Skype. Derudover er modulets eksamensform blevet ændret, så den ene nu ikke længere skal forsvares mundtligt: ”Det var en gruppepræsentation, men nu er det blot spørgsmål til den afleverede eksamensopgave. Normalvis kan man tale sig til en karakter højere inde til den mundtlige eksamen.”.

Da jeg spørger Julie, hvad der bekymrer hende mest, lyder svaret: ”Da mit praktiksted er lukket, er det ikke sikkert, at jeg kan afslutte 4. semester. Det er meget vigtigt for mig at nå at komme i praktik, da jeg har termin til juli, og graviditeten var planlagt – så godt man nu kan – efter, at jeg kunne færdiggøre 4. semester. Det er naturligvis rimelig umuligt at være i fuldtidspraktik med en lille baby på armen, og derfor er det ikke en mulighed for mig at tage praktik over sommerferien eller i næste semester, som det måske er for mange andre.” SDU har dog skrevet, at deres højeste prioritet er, at deres studerende ikke kommer bagud på deres studier, så man kan jo håbe, at de finder en løsning for Julie.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.