- Reklame -

Vi lever i en tid fyldt med zoom-møder og onlineforelæsninger, gåture med afstand, og måske en enkelt øl på en ensom solplet. Vi går på arbejde i stuen og til fitness i haven. Men hvad så når vi har brug for mere? Brug for følelsen af fællesskab og at mærke at andre mennesker ikke er så langt væk alligevel?

”Sammen hver for sig” er blevet hele Danmarks motto. Siden den 11. marts, hvor Mette Frederiksen tonede frem på danskernes tv og bad os om at lukke landet ned, er der blevet vendt op og ned på vores hverdag. Midt i mørket er der dog spiret en ny tendens frem. Firmaer, barer, organisationer og foreninger er nemlig begyndt at holde virtuelle arrangementer.

Fødselsdagsfest hos Papas Papbar

Jeg tror egentlig at det hele startede med syngende folk på altanerne. I hele Danmark – nej faktisk hele verden – så man videoer og billeder af mennesker der synger, råber eller klapper ud af vinduer eller fra deres altaner. Formålet har i de første par uger været at vise solidaritet til det hårdt kæmpende sundhedsvæsen, men som ugerne gik fik vi brug for at mærke hinanden lidt igen. Det blev til fællessang på altanerne, banko for boligblokke eller deciderede fester med høj musik og dansende mennesker på altanerne. Vi levede i sandhed ”sammen hver for sig”, og det var rart at mærke at man ikke var alene. Vi har nu været i lockdown i flere måneder, og de virtuelle arrangementer er begyndt at overtage. 

Formålet har i de første par uger været at vise solidaritet til det hårdt kæmpende sundhedsvæsen, men som ugerne gik fik vi brug for at mærke hinanden lidt igen.

På Facebook kan man ikke længere lave en begivenhed, medmindre man indstiller den til at være en ”onlinebegivenhed”. For eksempel fejrede Papas Papbar deres 4-års fødselsdag den 30. april med et live event på Facebook. Klokken 20 startede løjerne med kage, bobler og selvfølgelig masser af brætspil, som man kunne få lov til at deltage i. Der er et eller andet fællesskab-skabende i at sidde og spille brætspil i et live event. Det understreger bare hvor socialt et dyr vi egentlig er.

Tips og tricks til at være sammen hver for sig

Går du og keder dig lidt derhjemme? Er du blevet lidt træt af at gå ture i Munke Mose? Så vil jeg komme med et lille tip her. Gå ind under ”begivenheder” på Facebook, og se en ny verden åbne sig for dig. Det flyder over med online begivenheder og events af forskellig kaliber. Lige fra at fejre fødselsdag på Papas over forskellige quizzes til deciderede livestreamede koncerter. Det betyder at du kan sidde hjemme i din sofa, med dit nattøj på og livestreame en koncert – eller fx et standup show. Det er kun fantasien der sætter grænser.

…hvis du lige er blevet corona-fyret fra dit studiejob, så er det ingen sag at tage til koncert  – for det kræver ingen penge.

Det bedste af det hele er at det meste er gratis, så hvis du lige er blevet corona-fyret fra dit studiejob, så er det ingen sag at tage til koncert  – for det kræver ingen penge.Hvis man er til det lidt mere seriøse, og faktisk ikke har det store behov for at være social med alle mulige på det store internet, så findes der også et hav af gratis webinar. Igen er det kun fantasien der sætter grænser. Corona-krisen kan være din chance for endelig at lære at bruge Excel eller at tage en workshop omkring makroøkonomi. Mulighederne er mange, og jeg tror det ville gøre noget godt for vores alle sammen hårdtprøvede sind, hvis vi begyndte at se muligheder i stedet for begrænsninger. For ja – der er godt nok mange begrænsninger i disse tider, og praktisk talt hele vores sommer er blevet aflyst. Men hvis man lige skraber lidt i overfladen, så findes der uendelige muligheder. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.