- Reklame -

Mens mange sidder foran computeren med virtuel undervisning, så er hverdagen ikke så forandret for dem, der sidder og skriver speciale eller bachelor. Hvordan holder man motivationen oppe, og hvordan påvirker det hverdagen, når man selv er herre over projektet?

Man kan vel sige, at når nu samfundet skulle lukkes ned, så var timingen ikke den værste for de studerende, der sidder og skriver speciale og bachelor. En af dem er Kristel Hadberg Gram, som er i gang med at skrive sit speciale på medicinstudiet. Selvom hverdagen har ændret sig, så er timingen egentligt ikke den værste i hendes tilfælde.

Specialeskrivningen

Kristel skriver sit speciale alene, og selvom det havde været hyggeligt at skrive to sammen, så er Kristel glad for sin beslutning, hvor hun selv kan få lov til at gå i dybden med sin opgave. Det gør også planlægningen lidt nemmere her i coronatiden, hvor vi helst ikke skal være for meget indenfor sammen.
”Altså når nu corona skulle ramme os, så er nu faktisk det bedste tidspunkt for mig, for det har overhovedet ikke påvirket min studietid.

Altså når nu corona skulle ramme os, så er nu faktisk det bedste tidspunkt for mig, for det har overhovedet ikke påvirket min studietid.

Jeg har ikke haft timer, så jeg har derfor hverken mærket noget til at universitetet er lukket ned eller at al undervisning er virtuel. Jeg har kunne sidde stille og roligt og skrive der hjemme, og mit klinikophold på sygehuset har ikke været påvirket i nævneværdig grad,” fortæller Kristel.
Så mens mange er ramt, så er der også personer, hvor hverdagen ikke er så forandret.

Motivation i hverdagen

Mange kan nok opleve i denne tid, at det kan være svært at holde motivationen oppe, når man selv skal stå for at strukturere hverdagen. For Kristel handler det om at gå efter de mål, man synes er spændende i det faglige arbejde.

Det har været super dejligt, og det er faktisk noget, vi tænker at blive ved med at gøre selv efter corona.

”Det betyder rigtig meget at skrive om noget, man går op i, og selv synes er mega spændende. Jeg har glædet mig til at regne på mine resultater og se, om vores intervention har haft en betydning. Jeg vil også rigtig gerne imponere min vejleder og få et godt produkt ud i sidste ende, som forhåbentlig kan være en inspiration for dem, som læser det og bidrage til endnu bedre resultater i fremtiden,” beskriver Kristel, som heller ikke kan benægte, at hun har bagt noget mere for tiden ligesom så mange andre. Det er måske også et fif til at holde motivationen oppe?

Nye måder at se vennerne på

Som det har været beskrevet i medierne, så kan mange studerende være i fare for at blive ensomme her under corona, hvilket kan påvirke deres studieaktivitet negativt. Selvom Kristel ikke selv har oplevet, at hun er blevet mere ensom, så har hun lagt sit sociale liv om til måder, som hun og veninder måske kan holde fast i fremadrettet.
”Jeg har mødtes med mine gymnasieveninder på facetime cirka en gang hver anden uge, hvor vi har quizzet og fået snakket alle vores frustrationer igennem. Det har været super dejligt, og det er faktisk noget, vi tænker at blive ved med at gøre selv efter corona. Så et eller andet godt har det måske ført med sig,” udtrykker Kristel.

Lyset for enden af tunnelen

Det handler om at omstille sig, gå nogle ture og find glæde i det, vi må, fremfor at være frustreret over det, vi ikke må. Som Kristel afslutningsvis opsummerer;
”Jeg ser ikke corona som en hindring men som en udfordring, vi går igennem sammen, og forhåbentlig alle lærer noget af. Om det så er at vaske hænder oftere, værdsætte de gode tider med vennerne eller værne lidt mere om bedstemor og bedstefar næste gang vi igen kan kramme dem.”
Held og lykke med eksamenerne og speciale- og bachelorskrivningen. Husk at række ud efter din familie og venner, vi kan sagtens hjælpe af støtte hinanden på afstand.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.