- Reklame -

Danmark som vi kender det har været vendt på hovedet i over to måneder nu. I coronaens navn er festivaler, bryllupper, koncerter og meget mere blevet udskudt på ubestemt tid. Midt i krisen er især to personlighedstyper blevet fremtrædende: nemlig politi og røvere.

Da lockdown startede i midten af marts, var det meste af Danmark vidst på samme side. Jo, der var da enkelte typer, der begyndte at hamstre i ren panik – men overordnet set var vi enige om at blive hjemme og afvente situationen.

Som ugerne er gået, er den danske befolkning dog overordnet set blevet opdelt i to grupper, og det første sted du ligger mærke til dem – er på de sociale medier. Politiet – som jeg kalder dem – ses overalt på Facebook og Instagram. De skriver lange tekster, med en opsang til resten af befolkningen, om at vi skal huske at holde afstand. De tipper om håndsprit til billige priser og kommer med gode råd, til hvordan vi alle sammen skal komme igennem krisen. Så er der røverne – de kriminelle. Disse mennesker opdager du hovedsageligt, hvis du tjekker Instagrams og Snapschats ”story”-funktion. Og hvis du gerne vil se dem i levende live – så skal du bare finde vej til den nærmeste park, når solen skinner, og det er over 10 grader. Her finder du dem. De soler og drikker øl med deres venner. Nogle gange er de endda flere end 10 personer. Hvis du er af ”politi”-typen, er det stensikkert, at du bliver forarget nu. Hvis du er ”røver”-typen, tænker du ”årh, rolig nu. Man skal bare huske en masse håndsprit, og vi deler jo heller ikke øl”.

Jeg har selv mødt begge typer i min lockdown. Jeg har set hvor fyldt Munke Mose bliver en fredag aften. Jeg ser deres øl, deres engangsgrille og deres soundboxes. Jeg ser dem, der ikke gider at spritte deres hænder, før de går ind i Netto. Røverne er ikke til at tage fejl af. Men jeg ser også politiet. Dem der går en stor cirkel uden om én på gaden. Den gamle mand der råbte ad mig, da jeg var ude og løbe i skoven med en veninde, og kom lidt for tæt på, da stien simpelthen ikke var bredere, end den var.

Heldigvis har vi alle sammen lidt af hver type i os. De fleste af os kan nemlig godt finde på at glemme at nyse i hånden, men samtidig blive forargede over dem, der tager deres børn med i Bilka. De fleste af os forstår godt, hvorfor det kan være svært at overholde Corona-reglerne, når solen brager udenfor, og sommeren er på vej. Og de fleste af os vil også rigtig gerne passe på de sårbare i vores samfund. En krise som denne, får os virkelig til at se hvor forskellige vi er, men man skal ikke grave dybt for at finde ud af, at vi i bund og grund vil det samme.
Vi vil gerne tilbage til vores gamle liv – sådan som det var før corona-krisen. Det er jeg sikker på at vi nok skal komme – både politi og røvere. Hold ud – og pas på hinanden!

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.