- Reklame -

FOKUS er en forening for medicinstuderende med interesse for oftalmologi.

Vi er en helt ny forening, der blev stiftet i maj 2019 og allerede nu har haft nogle spændende fore-drag og workshops med afsæt i oftalmologien på alle niveauer. Vi glæder os til at kunne holde flere!

Arrangementer

Indtil nu har vi haft besøg af hjælpeorganisationen Red Synet, som gav et indblik i organisationens arbejde og deres rejser rundt omkring i verden, samt arbejdet i at hjælpe folk med at få synet tilbage i tredjeverdenslande. I samme kategori havde vi også besøg af Ledende overlæge Marie Louise Høgsbro fra Vejle øjenafdeling, der fortalte spændende historier om arbejdet som oftalmolog i både Bolivia og Grønland.
FOKUS har i samarbejde med Fadl også afholdt foredraget Mød en læge: Oftalmologi, hvor Peter B. Hansen kom og fortalte om hverdagen og arbejdsopgaverne som praktiserende øjenlæge.

Introlæge Frederik superviserer til FOKUS workshop om of-talmoskopi i december 2019, privatfoto

I december afhold vi vores første workshop i samarbejde med introduktionslæge Frederik Nørregård Pedersen fra Øjenafdeling E, OUH. Omdrejningspunktet var basal oftalmologi med undervisning i brug af spaltelampe og oftalmoskopi. Her fik vi en række ambulatorier sat til rådighed af Øjenafdeling E, OUH, således vi rigtigt kunne få undersøgelserne ind under huden.

Men hvad nu hvis jeg ikke vil være øjenlæge?

Det har ingen betydning om du drømmer om at være oftalmolog eller for første gang lige nu har goog-let hvad det betyder. Vores arrangementer er meget alsidige, således de passer til alle niveauer og studietrin. Vi er i FOKUS klar over at oftalmologi ligger sent på kandidaten, så vi stræber efter at syg-domslære i øjnene ikke er en forudsætning for at deltage.
Så synes godt om gruppen: FOKUS – Forening for medicinstuderende med interesse for oftalmologi på Facebook og hold øje med fremtidige arrangementer. Både hvis du gerne vil være oftalmolog, hvis du gerne vil forberede dig på oftalmologen i klinik/KBU eller bare vil finde ud af hvad oftalmologien er for en størrelse.

Kommende arrangementer

Vi arbejder på et spændende foredrag, hvor professor Jakob Grauslund fra Øjenafdeling E, OUH kom-mer og fortæller om kunstig intelligens indenfor oftalmologien.
Derudover vil prægraduate specialestuderende Sarah Bjørn komme og fortælle om simulationstræning vha. virtual reality indenfor øjenkirurgi, samt fortælle om sine forskningsresultater. Slutteligt ser vi frem til mange nye spændende oplæg specielt i efteråret, hvor vi håber på at kunne gentage succesen med vores oftalmoskopi workshop.

Så kom og vær med!

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.