- Reklame -

Vi er snart alle rigtig trætte af, at corona ødelægger meget i hverdagen og derudover fylder stort set alt i medierne. Men der er også solstrålehistorierne, hvor gode medarbejdere har fundet anderledes og fleksible løsninger, så corona ikke ødelægger muligheden for klinik og en afslutning af bachelorforløbet.

På audiologi har corona besværliggjort de studerendes klinikophold lige oveni, at de skulle til at være færdig med deres bachelor og indtage arbejdsmarkedet. Flere på audiologi tager ofte ikke kandidaten direkte efter endt bachelor, og derfor er klinikforløbet vigtigt for deres videre vej ud på arbejdsmarkedet. Da corona ramte, satte det midlertidigt en stopper klinikforløbene og den afslutning, som de studerende havde regnet med, men det blev der heldigvis fundet en løsning på. Helle Jung Andersen, videnskabelige assistent, har arbejdet på højtryk for at få alle ender til at hænge sammen.

Først satte jeg mig med hovedet i hænderne og kiggede håbløst på det hele.

”Først satte jeg mig med hovedet i hænderne og kiggede håbløst på det hele. Men der var ikke andet for, end at jeg måtte gå i gang med en grundig planlægning. Derudover forsøgte jeg løbende at have kontakt til de studerende og til praktikstederne gennem hele forløbet,” fortæller Helle.

Konsekvenser for klinikopholdende

De berørte studerende er dem, der er på 6. semester og dermed i slutningen af deres uddannelse. Selvom der har været meget forvirring og uvished omkring situationen, så har de været gode til at tage det, som det kommer, og nu er der sikret klinik til alle studerende.

Den største udfordring har været at sikre, at alle studerende har kunnet afvikle deres klinikophold.

”Den største udfordring har været at sikre, at alle studerende har kunnet afvikle deres klinikophold.
Grundet nedlukning på både de offentlig og private klinikker, har jeg været nødsaget til at finde nye klinikophold og rokerer rundt på flere antal studerende,” beskriver Helle.
Men det er lykkes, så de studerende enten har fået et nyt praktiksted i 11. time, eller deres ophold er blevet udskudt til senere på sommeren.

Løsninger og optimisme

Selvom foråret ikke blev som planlagt for hverken Helle eller de studerende, så har Helle oplevet forståelse og tålmodighed fra de studerende side, så det hele gik så glat som muligt. Selvom det ikke det fedeste at få inddraget sin sommerferie, så er det alligevel nok den bedste løsning for at blive færdig næsten til normal tid. For de studerende, der ikke ønsker at tage en kandidat efter endt bachelor, er det også lykkes, at deres ophold blev afviklet inden juli, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet og blive færdige som planlagt.
Altså er der for de studerende, som ikke havde søgt ind på en kandidat, stadig en mulighed for, at deres drøm om at komme ud på arbejdsmarkedet, droppe eller vente med kandidaten stadig kan lykkes.
”Langt de fleste af vores bachelorer kan få job umiddelbart efter afsluttet bacheloruddannelse. Der er færre der tager kandidatuddannelse i år end tidligere, formegentlig pga. det forlængede retskrav til at tage en kandidatuddannelse inden for 3 år, efter afsluttet bacheloruddannelse,” beskriver Helle.

Mødt med forståelse og tålmodighed

”De studerende har været utrolig forstående, søde, optimistiske og helt igennem fantastiske i det her. Jeg kan sagtens forstå, at nogen af dem er trætte af, at noget af deres sommerferie er blevet inddraget, men jeg har kun mødt forståelse fra de studerende. Ingen studerende har råbt ad mig, men semestret er selvfølgelig heller ikke forbi endnu,” afslutter Helle kækt.

Ingen studerende har råbt ad mig, men semestret er selvfølgelig heller ikke forbi endnu.

Tillykke til de kommende bachelorer i audiologi og til alle andre, der tålmodigt har ventet på afklaring omkring deres uddannelsesforløb, men det ser ud til, at alt er ved at gå op i en højere enhed.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.