- Reklame -

Alle medicinstuderende kender, hvad enten det er gennem rygter eller et mere intimt bekendtskab, til bogen Basal og klinisk farmakologi. Den er ikke ligefrem nogen nyhed på de sundhedsvidenskabelige fakulteter idet bogen skriver sig direkte ind i pensum på bl.a. medicin. Denne 6. udgave giver en grundig indføring i almen, molekylær farmakologi, klinisk farmakologi samt en grundig gennemgang af de vigtigste lægemidler og lægemiddelgrupper i organfarmakologien. Det er en ordentlig mundfuld! At give sig i kast med denne bog kræver en god portion mod, friske øjne og en stabil tilførsel af kaffe.

Ønsker man formidling på dansk, kommer man ikke uden om denne moppedreng, og det er derfor en lettelse, at den er godt forsynet med oversigtstabeller, figurer og faktabokse. Indholdsmæssigt strækker den sig fra farmakologi på celleniveau og fakta om lægemidler, til forgiftning, doping og naturmedicin. Hvert kapitel afsluttes desuden med 5-10 spørgsmål, som jeg forestiller mig vil være behjælpelige, når det bliver tid til at læse op til eksamen. 

Det er nok nærmest umuligt at forvandle et faktatungt emne som farmakologi til en rigtig page-turner på niveau med den seneste spændingsroman. Men selvom vægten af denne bog kan skræmme, er den et must-read for alle medicinere, som ønsker en bedre forståelse for farmakologi i danske sammenhænge. Basal og klinisk farmakologi kan bryste sig af en imponerende liste bidragsydere og store dele af bogen er skrevet af aktive klinikere, hvilket gør at den holder sig relevant og også inddrager samfundsmæssige aspekter af lægemidler. Dens plads på reolen er indiskutabel og vil, uden tvivl, have stor gavn gennem hele studietiden og som opslagsværk efterfølgende. 

Læs også den tidligere anmeldelse af 4. udgave HER

Info

Basal og klinisk farmakologi
Af Kim Brøsen, Kim Dalhoff og Ulf Simonsen
DKK 1.199,95
FADL’s Forlag
6. udgave – 1220 sider
Udgivelse: 2019
ISBN: 9788793590250

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.