- Reklame -

Alle der i april 2020 fik SU, har i denne uge fået udbetalt 1000 kroner skattefrit fra staten. Det skal ses som en gave, som skal sætte gang i den danske samfundsøkonomi. Men hvad skal man lige bruge de 1000 kroner på? 

Én ting er sikkert – og det er at de 1000 kroner ikke skal ind på opsparingen og stå. Pengene er givet med tanke på at skulle bruges, nu skal man bare finde ud af hvad de skal bruges på. Det er lidt et luksusproblem faktisk, men fattige SU-studerende er måske ikke vant til bare sådan lige at brænde 1000 kroner af uden omtanke – men nu har du altså muligheden for det! Jeg vil herunder komme med en række idéer til hvad de 1000 kroner kunne bruges på. 

Lækkert mad 

Ja, du kan bruge pengene på mad. Men her tænker jeg altså ikke bare en pizza fra dit lokale take-away sted. Her tænker jeg på den helt store 3-retters menu på en pæn restaurant – og hvis du vil være sikker på at bruge alle pengene, kan man jo passende bestille en vinmenu til maden. Hiv din læsemakker, bedsteveninde eller kæreste med på restaurant, og få en oplevelse man ikke ellers ville nyde på en SU. Med andre ord: udnyt da situationen og spis som var du færdiguddannet og i job. 

Tøj og sko 

Det lyder banalt. Men hvem kunne ikke ønske sig at brænde 1000 kroner af på tøj eller sko? Og så endda 1000 kroner, som du ikke selv har arbejdet for. Du kan få købt den festkjole du har tænkt på i lang tid, eller måske nogle nye vinterstøvler, så turen ud til uni bliver lidt mere behagelig når det bliver koldere. Hvis du ikke rigtigt mangler noget, kan du også investere i 70 par sorte sokker fra H&M – dem kan man aldrig få for mange af. 

SPAOPHOLD 

Hvis du vil gå _all in_, kan du hive dine venner med på spaophold. Igen er det noget man måske ikke lige ville prioritere at bruge sin SU ellers sine hårdt tjente lønkroner på – men nu har du lige pludseligt 1000 kroner skattefrit i hånden. Der er mange fine spa-hoteller rundt omkring. På for eksempel Kellers Park kan du få en overnatning, spa, 3-retters til aftensmad og kæmpe morgenbuffet for kun 1200 kroner pr. person! Det er da en fin pris – og en virkelig hyggelig oplevelse at dele med dem du har nær. 

Der er altså mange ting du kan bruge de 1000 kroner på – vigtigst af alt er selvfølgelig at få dem brugt. Hvis ovenstående idéer ikke lige fangede dig, kan du jo også bare bestemme dig for at leve lidt bedre end du plejer her i oktober – eller at drikke en ekstra øl på fredag. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.