- Reklame -

Jeg har haft fornøjelsen af at læse Indre organers anatomi – et kompendium. Ved første øjekast kan størrelsen af dette kompendium foranledige én til at tvivle på, om forfatterne af bogen nu rent faktisk også har kogt emnet ned for os. Med en A4-sidestørrelse, samt sine nogle og 300 sider, kan den være noget af en mundfuld. Ikke desto mindre kan man tørre sveden af panden, allerede når man bladrer ind til indholdsfortegnelsen, hvor man kan se, at bogens forfattere har samlet organernes anatomi på overskuelig vis, og hvert organ gennemgås på relativt få sider. Informationerne om hvert organ, herunder placering, underinddelinger og andre relevante detaljer, er opstillet oversigtligt og i punktform. Hertil finder man også sammenhængende forklaringer af mere komplicerede dele af organerne eller brede begreber, som er fordelagtige at forstå.  

På trods af alle disse positive ting ved kompendiet, skal jeg da være den første til at indrømme, at den ikke er optimal for folk, der, som jeg selv, læser klinisk biomekanik på modul 1. For trods alle de gode illustrationer, som uden tvivl letter forståelsen, rummer kompendiet selvsagt ikke de fulde forklaringer af organerne. Uden at have dén essentielle baggrund på plads, og at have indøvet anatomien på latin, kan det til tider virke som om, man læser et helt andet sprog.  

Alt i alt vil jeg anbefale kompendiet, da det giver et rigtig godt overblik over de indre organers anatomi. Dog vil jeg anbefale, at man først investerer i den, når man har haft undervisning i anatomi, og derved besidder den fornødne baggrundsviden, som skal til for at forstå punkterne uden alt for meget besvær. Den er altså ikke pensumrelevant, når du lige er startet som medicin- eller klinisk biomekanikstuderende, men bliver det sandelig senere på uddannelserne.

Info

Indre organers anatomi – et kompendium
Af Robin Bawer og Ali Ejupi
DKK 275
Forlag Munksgaard
1. udgave – 344 sider
Udgivelse: 2019
ISBN: 9788762819306

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.