
Når jeg hører ordet ’kompendie’, tænker jeg altid: ”Let læselig, pædagogiske billeder, gode huskeregler og den bedste læsemakker”. Gør dette sig også gældende for det nyeste skud på kompendiestammen i mine hænder? JA! Kompendiet følger kapitlerne i pensumbogen ’Hovedet, halsen og de indre organers anatomi’ og er således let at slå op i, når man sidder med det tunge anatomipensum i hænderne, kigger op og indser, at man forstod under 10% af det, man lige har læst.
Bogen er skrevet af medicinstuderende fra Århus Universitet, som selv har undervist i anatomi. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at bogen er let læselig og pædagogisk opbygget. ”Kompendiet er spækket med huskeregler, præcise forklaringer, simple figurer og farvekoder” sådan står der i kompendiets forord, og langt hen ad vejen kan jeg nikke genkendende med, dog med én undtagelse. Alt efter hvor du befinder dig i kompendiet, skal du kigge langt efter huskereglerne. Personligt havde jeg foretrukket, at kompendiet var, som det påstår, spækket med huskeregler, hvorfra jeg selv kunne vælge, hvilke jeg havde lyst til at memorere, alt efter hvad jeg nu engang har svært ved. Det udbedrer dog skaden lidt, at huskereglerne til gengæld er rigtig gode.
Kompendiet koster lige under det halve af ’Hovedet, halsen og de indre organers anatomi’, og jeg vil derfor anbefale kompendiet særligt til to grupper. Helt åbenlyst er kompendiet guld værd for den fortvivlede anatomistuderende, der ikke har styr på næsens knogler og hulrum eller det føtale kredsløb. Derudover lærer kompendiet dig at tegne organernes relationer, som de ses på en CT-skanning. Det er derfor ideelt, hvis alt, hvad man ser, er en masse cirkler omringende forvekslede atrier og ventrikler.
Info
Kompendium i makroskopisk anatomi: Hovedet, halsen og de indre organer
Af David Kocemba, Johanne Elmbæk Kassow og Charlotte Lott Dreiø Carlsen
DKK 395
Forlag Munksgaard
1. udgave – 426 sider
Udgivelse: 2020
ISBN: 9788762819474