- Reklame -

Hele verden er ramt af Covid-19, og også SDU tager alle de forholdsregler, de kan, når det gælder den sociale studiestart. Aflyst rustur, ændrede introdage og færre kram holder dog ikke de nye studerende tilbage.

Det var ikke lige den slags sprit, de nye studerende havde regnet med, at der var på bordet til fredagsbar, og selvom tutorerne har gjort alt, hvad der står i deres magt for, at studiestarten skulle blive så normal som muligt, kan vi ikke komme udenom, at årgang 2020 er helt speciel.

Alene i en helt ny by

20-årige Josephine er netop startet på audiologistudiet og for hende har studiestarten været helt særlig. Ikke nok med, at hun har startet studie og har skullet lære en masse nye mennesker at kende, så har hun også taget et stort spring geografisk. Hun kommer oprindeligt fra Sjælland, og det har i den grad været hårdt, at de sociale arrangementer har været begrænsede, når man er helt alene i en ny by. ”Jeg synes, det har været utroligt svært at flytte til Odense, da jeg ikke har haft mulighed for at melde mig ind i nogle udvalg, og derfor er jeg kun blevet præsenteret for dem fra mit eget hold.”

Josephine havde en klar forventning om, at hun ville engagere sig i en masse udvalg på studiet og derigennem opbygge et bredt netværk. Selvom hun har fået nogle gode bekendtskaber fra hendes studiestartstartshold, så ville hun ønske, at der havde været mere fokus på at få rystet folk sammen.

Tutorerne har gjort det fantastisk

Selvom de fleste 1. semesterstuderende kan skrive under på, at de virkelig gerne ville have været på rustur, så er det klokkeklart, at de er meget imponerede over tutorernes planlægning og den gode studiestart på trods af omstændighederne. Josephine syntes, at der var stor gejst, og langt de fleste var friske på at give den gas til alle de sjove aktiviteter, der var planlagt for de nye audiologer.

Det er ikke kun de audiologistuderende, der fik en begrænset, men dog god studiestart. Også de nye medicin- og klinisk biomekanikstuderende fik sprittet godt og grundigt af, så de kunne nyde de få, men gode arrangementer, som den koordinerende tutor, Janni, og resten af hendes tutorteam havde planlagt. Selvom Janni er overbevist om, at de fleste har haft en rigtig god start på studiet, synes hun også selv, at det har været svært ikke at kunne hjælpe de studerende med at lære hinanden endnu bedre at kende. ”Som følge af aflyste arrangementer og forsamlingsforbud har vi ikke kunne hjælpe de studerende med at lære hinanden at kende på tværs at de sociale hold, og mit indtryk er derfor, at nogle mangler den større fællesskabsfølelse, der hører til på sådan et stort studie. Jeg håber derfor, at de studerende vil fortsætte med at lære hinanden at kende, når omstændighederne tillader det.” Hun lægger dog stor vægt på, at engagementet bestemt ikke var mindre i år end normalt. De nye studerende har holdt humøret højt, selvom det ikke blev helt, som de havde håbet på.

Ikke kun ros til tutorerne

Der skal også lyde en ros til alle de nye studerende for at have overholdt alle retningslinjer. Janni lægger stor vægt på, at der blev holdt afstand og sprittet af hver eneste gang, der blev bedt om det. Derudover har de nye studerende selv været gode til at tage initiativ til at mødes i mindre grupper. Så selvom der har været færre gruppekram end normalt, så har de nye studerende fundet sig en god plads på SDU. Velkommen til!

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.