- Reklame -

Uddannelsen i idræt og sundhed handler ikke kun om bevægelse og fysik, men kan derimod drejes hen på lige det, man ønsker. Netop det har Emil Ljungström og Katrine W. Kofoed taget til sig og er i dag stiftere af den sportspsykologiske virksomhed Mind Your Talent.

I januar 2020 færdiggjorde 28-årige Emil Ljungström sin kandidat i idræt og sundhed med speciale i sportspsykologi og driver i dag virksomheden Mind Your Talent med partner og medstifter Katrine W. Kofoed. Hele idéen bag virksomheden startede, da Katrine som ung var sportsudøver hos Team Danmark. Hun følte, at hun manglede en at tale med, som hverken var hendes træner eller forældre. Det fysiske var der styr på, men hun havde brug for at få vendt de mentale perspektiver og få nogle værktøjer at arbejde med, når man som ungt talent skal få livet med skole, venner og elitesport til at spille. Emil har også dyrket både badminton og fodbold som ung og kan nemt sætte sig ind i det med at finde balancen mellem livet på og uden for banen.

Det er lysten, der driver værket

I forbindelse med et praktikforløb under Katrines bachelor valgte hun at lave sit eget projekt med Vejle Idrætsefterskole, hvor hun afholdt samtaler med sportsudøvere om deres mentale sundhed. Katrine ønskede at være den person, hun selv manglede, og hun endte med at få den bedst tænkelige praktikperiode. Det var derfor også sørgmodigt, da projektet skulle afsluttes. Emil gjorde det dog klart over for Katrine, at det ikke behøvede at stoppe her, og dernæst kastede de sig sammen ud i eventyret.

Mind Your Talent er et tilbud, der primært retter sig mod eliteudøvere på individuelt plan, men også for hold. Det er vigtigt for dem, at de møder udøveren netop, hvor han eller hun er. Personen bag sporten er i fokus, og der lægges vægt på, at det ikke kun er benene, men også hovedet, der skal være i topform, når man er fodboldspiller. Det er vigtigt, at dem, der benytter sig af det sportspsykologiske tilbud, får en række værktøjer med sig, som de kan benytte sig af i deres professionelle virke. De har blandt andet tilbuddet ”sparring i praksis”, hvor teori kobles til praksis.

Det kan benyttes under træning og kampe, hvor udøveren kan få hjælp til de tanker, der er netop dér. Derudover har de netop koblet teamudvikling for start-ups og virksomheder på som en ekstra ydelse

Fra tvivl til selvstændig

Emil var bevidst om sine egne evner og interesser under sin studietid, men alligevel var han til tider i tvivl om, hvad han skulle bruge sin uddannelse til. Det står ham dog klart, hvad han fandt mest interessant. ”Noget af det, der specielt er interessant fra idrætsstudiet, er de gruppekonstellationer, vi bliver tvunget ud i, de mangeartede projektopgaver og den naturlige intuitive kompetence i at deltage, der er enormt brugbare som idrætsstuderende og i fremtiden.”

Han tog et valg om at læse psykologi som sidefag, og derfra steg hans interesse for især trivsel og præstationer. En blanding af de remedier, han har fået fra idræt, og den store interesse inden for psykologi har været med til at åbne øjnene op for muligheden med Mind Your Talent. Han var derfor ikke et sekund i tvivl om, at ham og Katrine skulle føre det videre til noget stort.

Sidder du med overvejelser om at starte op selv, så er rådet herfra, at du skal springe ud i det. Kontakt den første, du tænker kan hjælpe dig, og så er du allerede godt på vej. Der kommer bump på vejen for selv de bedste, men det er det hele værd.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.