- Reklame -

Fra sommerstarten 2022 skal der pludselig træffes et valg, hvis man står og skal i gang med den berygtede kandidat. Syddansk Universitet slår dørene op for et helt nyt tilbud, der giver den klinik-glade studerende unikke muligheder. Fra da af bliver det nemlig muligt at tage sin medicinkandidat i Esbjerg.

Det er ikke kun den smukke havnebys charme, der kommer til at trække unge til efter sommerferien 2022. Der er blevet lyttet til de studerendes ønsker, og disse danner i høj grad grundlag for den nye kandidatuddannelses udfoldelse.

Stamafdelingskonceptet

Klinikophold og praktisk læring står højt på dagsordenen. Der er blevet udtænkt en helt ny undervisningsstruktur – det såkaldte ’stamafdelingskoncept’, der bliver et centralt omdrejningspunkt for kandidatuddannelsen. Koordinerende forskningsleder på Sydvestjysk Sygehus, Torben Knudsen, beskriver konceptet på følgende måde: ”Hensigten er, at hver enkelt studerende tildeles en stamafdeling, som man er tilknyttet hele uddannelsen igennem.”

Han fremhæver, at denne anderledes læringsform giver de unge lægestuderende en ny og vigtigere rolle i sygehussammenhængen. ”Her er det hensigten, at man, udover den teoretiske uddannelse, får mulighed for gradvist at tillære sig rollen som læge, således at man efter endt uddannelse ikke i så stor grad, som tilfældet er nu, overraskes over hvor stort springet fra studiet til lægelivet kan være,” forklarer han yderligere.

Fordelen ved at være få

Med kun 30 pladser pr. årgang følger der også nogle førhen helt uhørte fordele. Der er indregnet to ugentlige undervisningsfrie dage, som de studerende kan bruge på deres stamafdeling. Dette er et tilbud, der skal supplere teoretisk læring og traditionelle klinikophold, som man også kender dem fra uddannelsen i Odense.

Størrelsen på den lille trup giver også anledning til, at man lettere kan få skabt et trygt og tæt bånd til det sundhedsfaglige personale, man arbejder i tæt relation til. Torben Knudsen mener, at dette er en unik mulighed for at højne fokusset på hver enkelt studerende. Han tilføjer i den sammenhæng: ”Dette sikrer, at der udover de formelle færdigheder, man som læge skal have, også vil lære de mere uformelle ting, man har brug for i sin fremtidige funktion.”

Særligt tilbud om sommerskole

For nogle er det måske tanken om at skulle påbegynde noget nyt i en ukendt og uvant by, der holder lysten og interessen for kandidatuddannelsen i Esbjerg i skak. Derfor har Sydvestjysk Sygehus gjort det muligt at afprøve det unikke tilbud en uge i sommerferien.

Anne-Marie Bloch Münster, Lægelig Direktør på Sydvestjysk Sygehus, synes, at tilbuddet kan være med til at bekræfte valget af studie, da ”de studerende får mulighed for at mærke på egen krop, hvad det vil sige at være læge.” Fuldstændig uden filter får de studerende et indblik i livet på Sydvestjysk Sygehus og hvad kandidatuddannelsen i Esbjerg har at byde på. Anne-Marie Bloch Münster siger i denne sammenhæng: ”Vi giver dem Sydvestjysk Sygehus råt for usødet. Et ærligt og åbent indblik i hvad lægelivet på Sydvestjysk Sygehus indeholder.”

Står man selv med det svære valg mellem hænderne, skaber sommerskolen muligheden for et valg baseret på viden og erfaring. Den charmerende havneby kunne være byggestenene til tætte, fagligt vigtige relationer, der kunne komme til at spille en rolle i det fremtidige lægeliv.

Oversigt:

  • Man er garanteret et KBU-forløb, der vil blive afviklet i Region Syddanmark.
  • Man har både som medicinstuderende og ung læge adgang til en bolig i A Place To-tårnene, der ligger i gåafstand fra Sydvestjysk Sygehus.
  • Man er sikret to skemafrie dage om ugen, der giver rig mulighed for klinikophold.
  • Den lille årgang sikrer mere fokus på hver enkelt studerende.
  • Man tildeles fra start en stamafdeling, der kommer til at fungere som en tryg ramme hele uddannelsen igennem.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.