- Reklame -

At finde (og få) et studiejob kan være noget af en jungle at begive sig ud i. Erfaringen er essentiel, og ekstra penge er altid velkomment på SU, men hvor i alverden skal man lige starte? Måske her – vi har spurgt SUNDs studerende ad om deres studiejobs. Læs med og bliv inspireret til din egen jobsøgning.

Spørgsmålene: 

 1. Fortæl om dit studiejob. 
 1. Hvordan fik du det? 
 1. Hvad er dit bedste råd til at søge et studiejob?

Martin Nielsen – Medicin, 9. semester

 1. Jeg har mit eget firma, Førstehjælpskonsulenterne, hvor jeg laver førstehjælpskurser, og er sundhedsfaglig rådgiver for et firma, der laver E-learn-førstehjælpskurser. Det er et alsidigt job, hvor jeg selv planlægger min tid, men ikke er garanteret en fast løn. Det er sjovt at give viden videre, at arbejde kreativt med undervisningsmetoder, så ingen keder sig, og vide at det blandt andet er min fortjeneste, at overlevelsen for hjertestop er stigende. Omvendt var jeg gerne fri for opgaver som momsregnskab, hjemmesideopbygning og reklame, men det er en del af det at være selvstændig. Man får intet foræret.  
 1. Jeg har en baggrund som ambulanceredder, så førstehjælpsundervisning var ret nærliggende. Derfor jeg tog et kursus i voksenpædagogik og førstehjælpsinstruktørkurset; og startede op i starten af 2020.  
 1. Hvis du har en god idé, og du har mod på at sætte dig ind i regler om alt fra moms til markedsføringsloven, så bliv selvstændig. Du vil ikke fortryde det. 

Isabella Hegelund Nielsen – Psykologi, 2. semester 

 1. Jeg arbejder på DTU i Lyngby som studentermedhjælper. Her er jeg ansat i en forskningsenhed for trafiksikkerhed. Jeg arbejder blandt andet med litteratursøgning til rapporter, at kode og transskribere interviews samt korrekturlæsning. Jeg er superglad for jobbet, da det er et meget relevant studiejob. Jeg anvender ofte teori, som jeg har lært til undervisningen. Jobbet er ret fleksibelt (specielt her under corona), og jeg arbejder cirka 8-12 timer om ugen hjemmefra. Det kan jeg rykke rundt på, så det passer med den undervisning, jeg i forvejen har.  
 1. Jeg fik jobbet efter at have ledt efter et relevant studiejob over en længere periode. Stillingen blev slået op på LinkedIn, og jeg var så heldig at blive ansat kort efter min jobsamtale med min nuværende leder.  
 1. Det er svært kun at komme med et godt råd, men umiddelbart vil jeg sige: Vær indstillet på, at det godt kan tage lang tid, og at du skal sende en masse ansøgninger afsted. Det kan nemlig være lidt begrænset med udvalget af relevante studiejobs på psykologistudiet. Derudover kan jeg også varmt anbefale at bruge sider som LinkedIn eller Facebook-grupper til at finde studiejobs. På denne måde kommer man også lidt mere vidt omkring.  

Harald Hofmann Lindhe Frisch – Medicin, 4. semester 

 1. Jeg er ansat som sygeplejevikar af Region Syddanmark. Jeg arbejder på sygehusene (både somatiske og psykiatriske afdelinger), hvor afdelinger over hele regionen kan kalde mig ind, hvis de har brug for et ekstra sæt hænder. Det er utrolig studierelevant, og jeg er utrolig glad for at komme ud og prøve noget relevant i virkeligheden.  
 1. Jeg fik jobbet ved at søge SPV-kursus igennem regionen, og så bliver man automatisk ansat derefter.  
 1. Det eneste råd, jeg har i forhold til at søge studiejob, er at gøre det tydeligt, at man er villig til at arbejde meget. Det er i hvert fald noget af det eneste, min arbejdsgiver går op i. 

Lamies Ahmed – Audiologi, 6. semester 

 1. Jeg arbejder som arabisk-dansk tolk (både telefonisk og fremmedmøde). Jeg arbejder hos Tolkdanmark, hvor jeg tolker hos special- og praktiserende læger og på sygehuse, samt et andet tolkefirma, hvor jeg tolker i retten og hos advokater. Jeg er rigtig glad for mit arbejde af flere årsager:  
 • Jeg må selv vælge, hvilke opgaver jeg vil tage, og så tilpasser jeg arbejdstimer med studie.  
 • Man arbejder forskellige steder og møder nye mennesker, så man ikke skal arbejde med en kollega, man ikke kan lide eller en sur chef, så der er en slags selvstændighed. 
 • Man sidder ikke på et kontor eller bag skærm.  
 • Den økonomiske støtte.  
 • Man hjælper folk på en måde.  
 1. Ved Tolkdanmark så jeg en annonce på Facebook og søgte. Jeg blev kontaktet og skulle til en onlinetest, hvor jeg skulle læse sætninger på dansk og sige dem på arabisk og omvendt. Det andet firma er gennem en bekendt.  
 1. At vælge et job, hvor man selv kan vælge arbejdstimer. Vigtigt at tænke på, at det er en god idé at tjene lidt mere ved siden af SU.  

Danny Tran – Idræt & Sundhed, 2. semester 

 1. Jeg har tre forskellige studiejobs: Intersport Outlet, SIRUP’s Coffee Wine bar og Wolt. Jeg synes, at det er mega nice. Det giver en masse variation i mine arbejdsdage. Man får en masse gode kollager og et fællesskab. Det kan godt være en mundfuld at arbejde 2-5 dage om ugen, især ved siden af et fuldtidsstudie.  
 1. Jeg fik jobbet ved Intersport Outlet, fordi jeg havde en god kontakt. Jeg fik jobbet ved SIRUP’s, fordi min ven var til samtale hos dem. De sagde, at de søgte nye medarbejdere, så tænkte jeg why not? Jeg er der tit og elsker det (som kunde). Ved Wolt søger man bare ind, og så bliver man ansat inden for en uge. 
 1. Jeg må indrømme, at jeg har været lidt heldig ift. studiejobs. Jeg hører tit, at det er svært at finde et studiejob. Det er et problem, som jeg aldrig har oplevet før. Mit bedste råd ville være kontakter – prøv at spørge rundt i din vennekreds, dine venners venner, få dine forældre til at spørge rundt og så videre. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.