- Reklame -

Er du frivillig i en forening? Og har det ikke helt været det, du forventede? De mange frivillige foreninger på SUND har forsøgt at holde gejsten oppe for sine medlemmer, men det har ikke været nemt, når man hverken har måtte mødes eller afholde sjove arrangementer.  

Åh, hvor ville det være meget lettere, hvis vi kunne sige farvel til corona og goddag til krammere og sjove arrangementer, men så let skal det åbenbart ikke være. De mange frivillige foreninger har lidt under det sidste års restriktioner, og det er så drønvigtigt, at de ikke uddør, for det er lige netop dem, der gør fællesskabet på SUND til noget helt særligt. 

Den frivillige psykologicafé, Terapi, er en af de foreninger, som virkelig har lidt under nedlukningen. Terapi er en relativ ny forening, som vil forsøge at skabe et rum for psykologistuderende, hvor der er mulighed for alt fra hyggelige stunder efter undervisning, afholde studiegruppemøder, vente på toget, når pendlerlivet driller, eller bare mødes med andre studerende til en god snak over en kop kaffe. Der blev dog hurtigt sat en stopper for de gode initiativer, og det har for Terapi, som for så mange andre foreninger, været svært at holde hovedet højt, når alle planerne går i vasken. ”Det har været udfordrende ikke at gå fuldstændig i glemmebogen under nedlukningen,” fortæller de aktive medlemmer i Terapi, ”og vi glæder os enormt meget til at se vores lokaler fyldt med psykologistuderende og bidrage til at skabe rammer for et godt studiemiljø.” 

Lad os mødes online 

I Terapi har Covid-19 ikke fået helt lov til at sætte en stopper for det gode sammenhold. Her har de nuværende medlemmer mødtes på Zoom for at hygge sig med hinanden. ”For at holde gejsten oppe i udvalget mødes vi på Zoom for at spille brætspil og taler om alle de ting, vi ser frem til at kunne med caféen,” fortæller de og tilføjer, at ”det er en god måde at få set hinanden på og holde kontakt, selvom vi ikke kan få gjort alle de ting, som vi gerne vil.” Derudover har de været gode til at holde sig aktive på Facebook med tilbageblik på fastelavnsfester og opslag om, hvor meget de glæder sig til at kunne byde indenfor til en omgang Twister igen. Terapi ser frem til åbningen af samfundet og håber, at de i takt med flytningen af psykologistudiet til Nyt SUND, kan få skaffet lokaler derude, så de kan være helt tæt på de studerende og byde op til gode stunder i de bedste rammer. 

Tid til planlægning 

Hos Psyk-O, som er en forening for medicinstuderende med interesse i psykiatri, har bestyrelsen og de aktive medlemmer brugt coronatiden på at planlægge større kommende arrangementer frem for at gennemføre mindre arrangementer over Zoom. ”Hos Psyk-O afholder vi normalt 2-3 arrangementer per semester, men vi valgte at sætte alt på pause grundet restriktionerne,” fortæller formand for Psyk-O, Malou Rasmussen, og tilføjer: ”Vi syntes ikke, at det gav mening af afholde foredrag og lignende online, da vi kunne forstå på vores medstuderende, at Zoom stod dem langt ud af halsen.” I stedet har de brugt timerne på at planlægge store arrangementer med blandt andet BUP (Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab), som forhåbentlig snart kan gennemføres.  

Desuden har de kæmpet en brav kamp for at holde gang i medlemmerne via Facebook og har også i løbet af det seneste år fået endnu flere nye følgere. ”Vi har opgraderet vores merchandise og generelt fokuseret på at holde os synlige på vores Facebook-side,” fortæller Malou Rasmussen, der er rigtig glad for den store opbakning, der har været til opslag og konkurrencer.  

I 2020 havde Psyk-O 10-års jubilæum, og selvom det er en forening med mange år på bagen efterhånden, så er det vigtigt, at de har brugt tid på at holde fast i medlemmerne under pandemien. Der blev ingen jubilæumsfest i 2020, men Malou er sikker på, at der nok skal blive afholdt en stor forsinket jubilæumsfest i det øjeblik, det bliver muligt, og alle er velkomne, om man er aktivt medlem eller ej.  

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.