- Reklame -

Sund & Hed har eksisteret som et fysisk blad i mange år efterhånden, og som verden udenfor ændrer sig, så ændrer vi også vores format. Fra næste semester er vi til at finde online og på flere medier end nogensinde før. Vi glæder os til alle de muligheder, det kommer til at føre med sig. For at afslutte det fysiske blads æra på bedst mulig vis, vil vi se tilbage på tidligere redaktionsmedlemmers tid på Sund & Hed, og hvor man som studerende på SUND kan ende henne i verden. 

Spørgsmålene: 

 1. Hvordan husker du din tid på Sund & Hed? 
 1. Hvor befinder du dig henne i verden i dag? 
 1. Hvilke ord ville du beskrive Sund & Hed med? 

Emil M. S. Ljungström, Skribent (2017), Idræt og Sundhed (2020) 

 1. Det var mit første job på Syddansk Universitet. Jeg kan tydeligt huske jobsamtalen, hvor jeg følte mig tryg ved Katia og Hjalte. Stillingen som skribent passede mig perfekt – så det faldt mig naturligt at fortælle en lille anekdote til jobsamtalen, at jeg startede med journalistik som 2-årig ved morgenbordet. Derfra oplevede jeg en uformel og ansvarsfuld stemning med plads til egne initiativer og en stor “ja-hat”. Hjaltes måde at være leder/redaktør på har jeg faktisk taget meget til mig i den stilling, jeg er i nu. Måden, hvorpå han viste tillid til redaktionen, støtte og sammenhold, var forbilledlig. Jeg var i en harmonisk redaktion med Hjalte, Frederik, Astrid, Katia og Astrid (flere kom til), hvor der var plads til vores forskellige fagligheder, stor akademisk nysgerrighed og god stemning. Det var for mig en perfekt kombination mellem mine kommunikative evner og min faglige nysgerrighed. Den dag i dag kigger jeg stadig i standerne for at se, hvad Sund & Hed har skrevet om. Det er for mig en unik mulighed i en travl studiehverdag at kunne fordybe sig i en anden form for faglighed på instituttet. Sund & Heds arbejde er en gave til de studerende, som jeg håber, I får bredt mere ud. Jeg glæder mig til at følge med. 
 1. Fysisk er jeg at finde i Aarhus. Jeg er (næsten) 100% jyde. Derudover har jeg startet virksomheden, Mind Your Talent, med min partner (ligeledes fra Idræt, SDU), Katrine Windahl Kofoed. Jeg er vildt motiveret for at arbejde med min faglighed så praksisnært, og jeg mærker virkelig en stor værdi i de mange forskelligartede kompetencer, idrætsstudiet har givet. 
 1. Passioneret (fra passionerede skribenter til passionerede studerende). Samhørighed (redaktionen er en sund enhed, som samler instituttet i Sund & Hed). Udviklende (Sund & Hed giver mulighed for de studerende til at udvikle deres kompetencer inden for opsøgende arbejde, kommunikation, formidling, præsentation, ansvar, samarbejde og ledelse). 

Astrid Bjerregaard Pedersen, Skribent (2016-2019), Redaktør (2019-2020), Psykologi (2020) 

 1. Som superskøn! Det var virkelig en god mulighed for at lære en masse fede mennesker fra hele fakultetet af kende. Det åbnede mine øjne for, hvad man også kan lave på SUND, og så var det et superhyggeligt job med gode kollegaer og frihed til at strukturere egen tid. Jeg elskede at dykke ned i nichehistorierne og tale med nye mennesker. Og så gav det selvfølgelig muligheden for at kombinere min interesse for studiet med min interesse for det skrevne ord, hvilket klart var en bonus. 
 1. I dag er jeg ansat i Lokalpsykiatrien i Odense i Team for Selvmordsforebyggelse. Der har jeg været ansat, siden jeg blev færdiguddannet sidste sommer. Jeg elsker jobbet, selvom det – naturligvis – kan være benhårdt nogle dage. Jeg er vild med at have sluppet skolebænken og komme ud i den virkelige verden og havde det hele praksisnært. Jeg ville dog lyve, hvis jeg ikke sagde, jeg en gang imellem også savner studietiden med studiekammerater og den frihed, det også er at være studerende – der er sgu en del ansvar med at være færdiguddannet og ”voksen”. 
 1. Fællesskab, vidende og sundhedsfestlig.  

Katia Damsgaard Højsager, Redaktør (2016-2019), Medicin (2020) 

 1. Det var en sjov og spændende tid med mange udfordringer, muligheder for at skabe noget og bruge mine evner til andet end studiebøgerne. Det var et spændende og kreativt job med sjove og gode kollegaer. 
 1. Jeg er KBU-læge i en almen praksis. 
 1. Rund og fed! Man bliver altid mødt med et smil, og der er altid en ny historie at høre. 

Cæcilie Crawley, Redaktør (2012-2014), Medicin (2014) 

 1. Jeg husker min tid i Sund & Hed som lærerig, hvor jeg fik mulighed for at interviewe mange spændende mennesker. Samtidig var vi en fantastisk redaktion med et enormt drive og gåpåmod, der altid jonglerede med mange vanvittige idéer, men samtidig var ambitiøse. Dagene op til deadline var altid intense, for man vidste aldrig helt, hvad man fik ind, og om man var nødt til at tænke i plan B, C, D og… 
 1. Jeg bor stadigvæk i Odense og er lige nu ph.d.-studerende på børneafdelingen i Odense, men med lidt held og god vilje afslutter jeg min ph.d. til maj og starter derefter op i min speciallægeuddannelse som pædiater. 
 1. Vedkommende, betydningsfuld og nærværende. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.