- Reklame -

På traditionel vis er det nye sommersemester på SDU skudt i gang med universitetets bedste (og helt egen) én-dagsfestival. Kom nærmere på begivenheden i denne artikel.  

Ovenpå sidste års aflysning af Semesterstartsfesten og i trit med de nyligste lempelser af coronarestriktionerne var der meget, der hvilede på afviklingen af festen i år. Denne skribent havde i hvert fald tårnhøje forventninger til begivenheden – og skal man dømme ud fra riften om de lige omtrent 6000 billetter, har jeg vist heller ikke været den eneste.  

Chefarrangør af festen, Gustav Emil Hansen, siger da også følgende om billetsalget: ”Populariteten af vores billetter har været helt vanvittig i år. Generelt har vi aldrig oplevet så stor efterspørgsel på billetterne, og vi fik udsolgt flere gange, før det endelige line-up overhovedet var blevet annonceret. Vi er endt med at sætte både deltager- og omsætningsrekord. Vi tolker det som, at de studerende har savnet en god fest, og forhåbentligt kan vi bygge videre på denne tendens til de kommende år.” 

Det er ikke til at se bort fra, at samfundet det seneste halvandet år har været enormt præget af corona og restriktioner. Noget, der også har gjort sig gældende for arrangeringen af Semesterstartsfesten.  

”Hele forløbet med Semesterstartsfesten 2021 har været en rutsjetur af de helt store. Jeg påbegyndte planlægningen allerede i januar, og alt kørte på skinner, indtil vi på grund af corona og manglende retningslinjer fra regeringen valgte at aflyse festen i junimåned,” fortæller Gustav.  

Heldigvis skulle det vise sig, at det ikke var slutningen for #SSF21. 

”En måned senere ændrede retningslinjerne sig til, at festen blev mulig at afvikle fra den 1. september – tre dage inden den planlagte dato for festen. Det sendte os alle på overarbejde, da vi med en måneds forsinkelse pludselig skulle til at lukke alle de aftaler med kunstnere, scener og så videre, som vi netop havde aflyst. Et enormt arbejde, som jeg aldrig ville have kunnet klare uden hjælpen fra alle de frivillige, der har været med,” siger Gustav.  

Og hvordan er det lige præcis med de frivillige? Spørger man Eva Klejdvig-Eriksen, som var frivillig under selve festen, er der ingen tvivl: ”Festen var sjov at opleve som frivillig. Man havde også en form for ’stolthed’, da man ligesom var med til at få det hele til at køre rundt. Jeg var kvast allerede kl. 23, da jeg havde stået i indgangen fra kl. 12-19.30 – men indtil da havde jeg en fucking fest. Megafedt!”  

Spurgt ind til, om der er nogle oplevelser, der har skilt sig særligt ud, fortæller Eva, at der har været mange fede oplevelser, men at noget af det allermest fremtrædende har været at kunne hilse på og se en masse nye fremmede igen.  

”Altså jeg havde næsten glemt, at der fandtes så mange smukke og sjove mennesker med tilknytning til SDU,” siger Eva. I den forbindelse fortæller hun også, at det har været et højdepunkt for hende at hilse og byde gæsterne velkommen. ”Det var lækkert at kunne small-talke og at få lidt ros af dem. “Hold kæft hvor er det bare en lækker energi, du har kørende – jeg er allerede vild med det her arrangement,” sagde en vennegruppe. Det var ret hjertevarmende.” 

Holdet bag festen. Billede: Gustav Emil Hansen, privatfoto.

Det har været en oplevelse og et team, som Eva er utroligt glad for og sent glemmer. ”Jeg grinte helt vildt og smilte så meget, at mine kinder gjorde ondt. Men det var bare stemningen, der gjorde det ved en, du ved. Folk var bare så søde, karismatiske og smukke, og det var bare så fedt endelig igen at mærke, at man som ét team kan udrette en hel, hel masse.” 

Det kan altså betale sig at melde sig som frivillig til semesterstartsfesten. Er du mere til den deltagende side, og ved du så tidligt som nu, at du er klar til at fortsætte festen næste år, kan du også allerede nu finde Facebook-begivenheden for næste Semesterstartsfesten 2022, som løbende bliver opdateret. Men vær hurtig – super early bird-billetterne er allerede nu udsolgt! 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.