Home Arkiv Anatomisk malebog for sygeplejersker

Anatomisk malebog for sygeplejersker

0
Anatomisk malebog for sygeplejersker
Anatomisk malebog for sygeplejersker

Malebogen er, som antydet i titlen, nok bedst egnet til sygeplejerskestuderende, da den er lidt mindre detaljeret end det pensum, som gennemgås på Medicin. Til gengæld virker det som om, at bogens agenda netop er at forsimple stoffet og gøre det så let spiseligt som muligt, og det når den virkelig i mål med.  

Tegningerne, som man kan farvelægge, er rigtig fine, detaljerede og gode at orientere sig på. Selv hvis man ikke har i sinde at male dem, kan de bruges som rigtig gode oversigtsbilleder. Bogen er rigtig god til den overordnede forståelse eller repetition, da den ganske simpelt remser nogle af de vigtige, store strukturer op og viser dem på gode illustrationer.  

Derudover kan det være hyggeligt at sidde med den og farvelægge, hvis man tilmed husker lidt bedre af at have haft det i hænderne.  

Sidst i bogen er en del gode studietips til anatomien, og undervejs er bogen meget pædagogisk skrevet. Den indeholder desuden reminders om at holde nogle pauser og huske at drikke kaffe – en god reminder i en travl studiedag! Den er lidt til den pædagogiske side til min smag, men jeg kan godt lide det ”Done is better than perfect”-motto, som den kører med hele vejen igennem. Den har et meget afslappet forhold til anatomien, og det er måske meget rart en gang imellem.  

Jeg mangler dog en del detaljer og illustrationer til nogle af de mindre, men stadig væsentlige strukturer, og så kunne jeg godt have tænkt mig lidt en atlasfunktion også, hvor der måske var oplysninger om, hvilke strukturer man så på tegningen – igen, så der netop kom lidt flere af strukturerne fra pensum på.  

Men her afspejler det netop, at bogen er nok mest henvendt til et andet pensum end det, som er på Medicin – eller at den kan bruges godt som et overbliksværktøj.

Info

Anatomisk malebog for sygeplejersker
Af Ruth Asferg Holst 
DKK 199,95
FADLs Forlag
1. udgave – 128 sider 
Udgivelse: 2021
ISBN: 9788793810402

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.