Home Aktuelle opslag Når legen får en mening

Når legen får en mening

0
Når legen får en mening

Hospitalet er en sjov størrelse. Det bliver både forbundet med død og sygdom, men også med tryghed og helbredelse. Som voksne kender vi til hospitalets vigtige funktion i vores liv, men for børn kan det store sted virke skræmmende og ukendt. Det handler derfor om at give børn positive oplevelser med hospitalet i trygge rammer, og netop dette er en kernemission for Bamsehospitalet. 

Hvem er Bamsehospitalet? 

Bamsehospitalet er en landsdækkende frivilligorganisation. De frivillige, der bærer organisationen, er studerende på forskellige sundhedsfaglige uddannelser. Netop en af disse frivillige har jeg snakket med. 

Karoline Ejby, der læser på 8. semester af medicinstudiet, har været frivillig stort set lige siden, hun startede på studiet. Hun fortæller mig om, hvordan Bamsehospitalets arrangementer fungerer.  

”Vi har blandt andet noget, der hedder bamseugen, hvor der så kommer nogle børnehaver ud på sygehuset, og så laver vi nogle workshops for dem. Der er de her tre stande med en sygeplejerskestand, en røntgenstand og en lægestand, hvor børn i børnehavealderen kommer med deres bamser, og så leger vi igennem hospitalet,” fortæller hun.  

Hvordan fungerer det som frivillig? 

Bamsehospitalets vigtige mission gør også, at rigtig mange sundhedsfaglige studerende gerne vil være en del af det. Karoline er selv blandt en lille styregruppe på 12-15 personer, der står for at planlægge arrangementer, men hun anslår, at der i Odense er omkring 100-200 frivillige i alt. Dette kan lade sig gøre, da alle frivillige helt selv bestemmer, hvor meget tid de vil bruge på Bamsehospitalet  

Karoline fortæller følgende: ”Da jeg startede der, så meldte man sig bare til de dage, hvor man kunne. Og det kunne måske være en gang om måneden eller tre gange i løbet af et semester, alt efter hvordan det lige passede.” 

Faktisk er der kun to kriterier for at være frivillig. Man skal læse på en sundhedsfaglig uddannelse, og man skal være medlem af IMCC. ”Medlemskabet koster kun 75 kr. for et helt år. Det er simpelthen for, at vi har nogle børneattester på folk. Og det skal vi nok guide folk igennem,” fortæller Karoline. 

Hvorfor være frivillig? 

For Karoline er der flere gode grunde til at blive frivillig i Bamsehospitalet. ”Det er jo megafedt at møde nogle fra de andre årgange – måske også andre studier – så man ikke går i sin egen navlepillende verden,” siger hun med et smil på læben.  

Men selvom det sociale selvfølgelig er vigtigt i en frivilligorganisation, var det ikke det, der i første omgang fik Karoline til at melde sig ind.  

Hun siger følgende: ”Det, som jeg tror gjorde, at jeg meldte mig ind i Bamsehospitalet, var, at jeg havde været barnepige i mange år og syntes, at det var hyggeligt at have en legende tilgang til ting. Da jeg så kom ud med Bamsehospitalet, fandt jeg ud af, at det faktisk var fedt, at legen havde et formål.” 

Karoline forklarer, at hun flere gange har oplevet forældre, der fortæller, hvordan Bamsehospitalet har gjort en forskel for deres syge barn. Til det tilføjer hun: ” Det skal jo ikke lyde helligt, men legen fik en mening, og den tid, man gav, betød noget.” 

Infomøde d. 12. oktober 

Nu på tirsdag d. 12. oktober 2021 afholder Bamsehospitalet infomøde for alle interesserede. Her vil man blive præsenteret for Bamsehospitalets mission om at lege med børnehavebørn og Bamsehospitalets nyopstartede projekt, Sund Krop, som har til formål at lære skolebørnene om den sunde krop. Karoline fortæller, at der vil komme en udefra og holde et foredrag, som vil blive efterfulgt af en præsentation af de tre stande.  

Hun opfordrer alle sundhedsfaglige studerende til at deltage og siger: ”Vi vil rigtig gerne have flere med – også fra andre studier end Medicin, da Bamsehospitalet jo overordnet set handler om kommunikation med børn. Og det er jo ikke kun lægerne, der skal kunne det, det skal sygeplejersker og kiropraktorer og alle andre jo også.” 

Kan man ikke deltage nu på tirsdag, så er det ikke for sent. ”Som de fleste andre studenterorganisationer på universitetet, så har vi de her månedsmøder, hvor man er meget velkommen. På vores Facebookside, Bamsehospitalet Odense, lægger vi det op hver gang, vi holder noget,” siger Karoline afsluttende.  

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.