- Reklame -

For første gang, siden coronapandemien ramte os, blev der i sidste uge afholdt Basal Sutur med fysisk fremmøde. Den stod både på kage, kaffe og te samt et par sjove og lærerige timer blandt andre medicinstuderende med samme interessefelt. Den hyggelige stemning var at mærke i hele WP25. 

Stor opbakning til kurset 

Der mødte lige knap 100 studerende op, spændte og klar på at lære de basale sting. Men selv med det høje fremmødetal, var der hele tiden en instruktor klar til at hjælpe, hvis der skulle være noget, der drillede.  

Basal Sutur er et kursus, der arrangeres af foreningen SAKS Odense. Der er omtrent 70-80 aktive medlemmer i foreningen, og derfor er der hænder nok til, at man til kurset kan blive delt ud i mindre grupper af 4-5 stykker med hver sin nærværende og dygtige instruktor. Her kan man virkelig mærke en af de grundlæggende principper i SAKS Odense: At det er en forening af studerende og for studerende.  

Programmet for dagen stod først på en fælles gennemgang af nåle og andre kirurgiske instrumenter. Herefter blev foreningen og de frivillige præsenteret, inden de studerende blev fordelt i to lokaler i mindre grupper. Afslutningsvis var der en afrunding, men alt i alt var der masser af tid foran suturmåtten med fokus på suturteknikkerne. 

Kvaliteten af kurset holdes høj 

Instruktorerne i SAKS Odense er alle selv medicinstuderende og strækker sig fra alt mellem 2. semester til 12. semester. Dog går dette ikke på kompromis med den høje kvalitet af kurset, da SAKS Odense sørger for at uddanne sine instruktorer grundigt. Det er blandt andet et krav, at alle instruktorer selv har været igennem kurset Basal Sutur tidligere, og derudover er der fire timers fælles opfriskning af alle sting og teknikker dagen før kurset bliver afholdt.  

Yderligere er der igennem hele kurset altid to kirurger til rådighed, som går rundt imellem de studerende og ser med over skuldrene. Her er der rig mulighed for at stille spørgsmål, og derved kan de studerende blive klogere på, hvordan suturteknikkerne bruges i praksis. Samtidig kan det være med til at give de kirurgiinteresserede et indblik i drømmejobbet. 

Læring med nærvær

En gruppe af tre veninder var taget ind til kurset sammen, og her var jeg lige henne og høre, hvordan det gik. Her fortalte den ene, at hun faktisk allerede havde været til kurset, da det sidste gang blev afholdt online, men at det var meget federe endelig at få lov til at møde op fysisk.  

Alle tre var de enige om, at det gjorde en stor forskel, at deres instruktor både kunne vise tingene og guide dem igennem suturerne samtidigt. På den måde var der hele tiden fokus på, at de alle var med på, hvordan stingene skulle laves. Teknikkerne blev derfor også gennemgået i præcis det tempo, som den lille gruppe havde brug for. 

Bliv medlem af SAKS 

Basal Sutur er blot et blandt flere kurser, som SAKS Odense står for af afholde. Herudover er der avanceret sutur og flere interne kurser, som man som medlem af foreningen får adgang til. Med medlemskabet følger også en masse sociale arrangementer. De aktive medlemmer mødes blandt andet tit om mad eller løber en tur sammen i fællesskab.  

Synes man, at et medlemskab i foreningen lyder som noget for en, kan man finde SAKS Odense på deres Facebookside. Her vil man også kunne holde sig opdateret på, hvornår det næste kursus med Basal Sutur finder sted, hvis man ikke nåede at tilmelde sig kurset i sidste uge.  

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.