- Reklame -

Udover at læse en masse om kroppen og lære, hvordan pokker man lige kurerer mennesker, så kæmper 28-årige Simon Shraif Cowdhury for et stærkere sundhedsvæsen på den politiske front. Ved siden af medicinstudiet har Simon brugt timerne i efteråret på at blive helt klar til dette års valg.

På tirsdag d. 16. november skal vi alle løbe ned og afgives vores stemmer til Kommunal- og regionsrådsvalget 2021. På stemmesedlerne til Regionsrådsvalget finder du den kommende læge, Simon Sharif Chowdhury, som netop nu er på sit 5. semester af medicinstudiet. Hvis stemmen lyder på Simon, vil han især kæmpe for et stærkere sundhedsvæsen med fokus på, at uligheden i systemet skal bekæmpes, samt at de ansattes forhold skal styrkes endnu mere. 

Og hvordan pokker får man så lige en hverdag med politik og medicinstudiet på én gang til at fungere? Simon forklarer, at han er nødt til at prioritere sin tid benhårdt: ”Jeg kører en prioritering lige nu, som er 1) studiet, 2) så politik og 3) er alt andet – det vil sige venner, arbejde, familie.” Dog fortæller Simon, at han af og til vælger politikken frem for studiet, hvis han føler sig godt nok med fagligt og især op til valget, hvor der har været endnu mere travlt end normalt. ”Det fede ved politik er dog, at det er meget mit eget ansvar, hvor meget tid jeg lægger i det. Så derfor kan jeg også designe min egen kalender, så det som oftest ikke overlapper hinanden,” fortæller Simon, der også nævner, at der altså ikke er plads til supermange pauser i hverdagen. 

Interesse for politik og velfærd kom langt før medicinstudiet 

Billede: Privat foto / Simon Sharif Chowdhury

Allerede som 19-årig melder Simon sig ind i Socialdemokratiet, men da ingen andre jævnaldrende i Simons omgangskreds ville melde sig ind med ham, var det svært at motivere sig selv til at komme afsted til møder og arrangementer. For to år siden flytter Simon fra København til Odense for at starte på medicinstudiet på SDU, og her opstår den store interesse endnu engang. Simon ønsker at engagere sig i byen og regionens politiske valg og vælger af den grund af melde sig ind i den socialdemokratiske ungdomsforening, DSU, i Odense. Selvom det ikke stod øverst på ønskelisten at være topaktiv i politik under studiet, kom der en enestående mulighed for Simon, der gjorde, at han i år kan stille op som kandidat i Odense Syd-kredsen for Socialdemokratiet til Regionsrådsvalget. Udover at være aktiv i samfundspolitik, har du måske også stødt på Simons navn hos FADL Odense. ”Jeg føler, jeg er klar til at stille op til valget, da jeg også har været aktiv hos FADL, hvor jeg har siddet i de nationale overenskomstudvalg for sygepleje- og lægevikarer, så jeg har allerede beskæftiget mig med regionerne – bare på den modsatte side.” Nu er Simon dog klar til at kæmpe for hele sundhedsvæsenet, men i den grad også stadig for vilkårene for de medicinstuderende.  

Simon blev allerede som barn bevidst om de socialdemokratiske værdier. ”Min mor har givet mig de værdier, at selvom du har det godt lige nu, betyder det ikke, at du skal glemme dem, der står svagest i samfundet, for udover, at det en dag kan blive dig selv, så skylder du dem også at give dem en chance.” Simon værdsætter blandt andet den gode, der er i, at han i dag kan uddanne sig til læge helt gratis, og han vil gerne sikre financieringen af de kommende medicinstuderendes uddannelser. ”I vores velfærdssamfund er det ikke kun en investering i maskiner og det enkelte menneske, men en investering i hele samfundet,” fortæller Simon, ”for alle skal have en chance for at blive netop det, de vil.” 

”Det er hårdt, men sjovt!” 

Selvom det måske kan lyde lettere sagt end gjort at balancere et politisk aktivt liv med medicinstudiet, så fortæller Simon, at det i perioder kan være meget hårdt. Han er dog topmotiveret for at få begge ting til at fungere og ønsker for alt i verden, at sundhedsvæsenet er blevet endnu stærkere, når han en dag selv trækker i den hvide kittel. ”På SDU har vi den allerbedste lægeuddannelse, hvor vi hele tiden forbedrer os. De bedste læger får vi ved, at de kan lære mest muligt, og det gør man ved at lytte til de studerende,” siger Simon Sharif Chowdhury afslutningsvis. Simon er klar til valget på tirsdag og håber på, at han med en plads i regionsrådet kan præge medicinstudiet og sundhedsvæsenet i den rigtige retning, så vi i fremtiden får endnu dygtigere læger, som sammen med de resterende grupper af ansatte får de bedst mulige vilkår. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.