Home Aktuelle opslag Et medicinsk fællesskab med højt tempo og idræt

Et medicinsk fællesskab med højt tempo og idræt

0
Et medicinsk fællesskab med højt tempo og idræt
suffering young runner with leg injury standing on running track. Billede: Colourbox

I begyndelsen af året stiftede et hold af fem medicinstuderende en ny forening for studerende med interesse for idrætsmedicin – SIMO. Om du er topatlet, har spillet lidt håndbold for sjov eller ikke fatter en brik af boldspil, så er du mere end velkommen i SIMO.

I februar 2021 var SDU det eneste universitet i landet, der ikke havde en idrætsmedicinsk forening for medicinstuderende, og det skulle der gøres noget ved. Kaja Orderud Skare, der til dagligt læser medicin på 8. semester, gik derfor sammen med fire andre medicinstuderende om at skabe SIMO – Studenterforeningen for Idrætsmedicin Odense. Alle fem har baggrund inden for diverse sportsgrene; herunder cykling, håndbold, fodbold, ketsjersport og styrketræning, og denne fælles interesse dannede altså grundlag for den nye studenterforening.  

Manglende undervisning i idrætsmedicin 

Stifterne af SIMO mener, at det er yderst vigtigt med en forening for studerende med interesse for idrætsmedicin. ”Først og fremmest stiftede vi forening for, at der skulle være et tilbud for studerende, der ønsker at dyrke interessen for idrætsmedicin,” fortæller Kaja og tilføjer: ”Der er ikke meget idrætsmedicinsk undervisning på studiet, så vi ønsker at være et supplement til undervisningen ved at afholde faglige arrangementer.” Senest havde SIMO arrangeret, at Anders Fricke, idrætslæge og ortopædkirurg, kom forbi Winsløwparken for at fortælle om de mest hyppige idrætsskader, man især ser inden for håndbold og fodbold. De deltagende kunne høre alt om korsbånds- og meniskskader og om alle de oplevelser, som Anders Fricke har haft med nogle af de allerdygtigste håndboldspillere i Danmark i den storvindende klub GOG på Sydfyn. 

”SIMOs venner” 

I SIMO er de klar over, at det ikke kun er medicinstuderende, der har en stor interesse for idrætsmedicin. Derfor har de udover deres almindelige medlemskab for medicinstuderende oprettet et særligt medlemskab for andre interesserede studerende. ”Vi er klar over og glade for, at der er mange andre, der deler vores interesse for idrætsmedicin; for eksempel biomekaniskstuderende og færdiguddannede læger i Odense,” tilføjer Kaja, ”og disse medlemmer er inviteret til alle vores arrangementer på lige fod med medlemmer, der læser medicin.” Den eneste forskel er, at SIMOs venner altså ingen stemmeret har ved generalforsamlingerne.  

En social halvleg til det travle studie 

Topatleter har brug for en halvleg, og det har man bestemt også på medicinstudiet. SIMO har et ønske om at danne rammerne for ikke blot et fagligt, men i den grad også socialt fællesskab. ”Inden sommerferien holdt vi en beachvolleyturnering, og i slutningen af oktober havde vi en klatreaften for vores medlemmer,” fortæller Kaja. December byder på ultralydskursus i forbindelse med idrætsskader. Her kan medlemmer komme og lære om muskuloskeletal ultralyd.  

Et billigt medlemskab på kun 50 kr. om året, et socialt fællesskab på tværs af årgange og en masse faglige arrangementer, der kan gøre dig klogere på, om der er en idrætsmediciner gemt i dig, danner altså grundlag for foreningen SIMO. Kaja understreger afslutningsvis, at det på ingen måde er et krav at dyrke eller have dyrket nogen form for idræt. ”Absolut alle er velkomne, hvis man synes, idrætsmedicin lyder spændende!” 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.