Home Aktuelle opslag Psykologi i medicinsk praksis

Psykologi i medicinsk praksis

0
Psykologi i medicinsk praksis
Psykologi i medicinsk praksis - FADL's Forlag.

Anmeldelse af Lara Julia Roque-Krag, Medicin 5. semester 

Selvom vi ikke har med decideret pensum at gøre, så burde denne bog være af interesse for alle der læser medicin, er nyuddannet læge eller sågar gammel i faget. Bogen kommer omkring emner som retter sig mod alle slags patienter og scenarier, man kan møde i det virkelige liv, set fra det synspunkt, at patienten er et individ, som man først og fremmest skal tage hånd om. Bogens hovedformål er derfor at fremvise nogle redskaber ud fra psykologiske teorier og faktorer samt at give læseren en forståelse for de udfordringer, der kan være ved mødet med patienten.   

Bogen er skrevet, så den er letlæselig med eksempler fra praksis, gode råd til fagpersonen samt cases, der gør hvert kapitel overkommeligt og interessant for læseren. Der bliver stillet reflektionsspørgsmål til én selv, som sætter tankerne i gang omkring den måde, man opfatter og forstår patienten, og hvordan man som fagperson kan sætte sig ind i deres sted og åbne op for en konstruktiv dialog.  

De 22 kapitler samler en bred vifte af emner inden for kommunikation og læge-patient-relationen og kommer rundt om det eksistentielle, spirituelle og åndelige, tværkulturelle og religiøse samt specielle patientgrupper. Bogen er gjort klinisk relevant og up-to-date ved at snakke om den moderne patient, e-patienten og inddrage de kulturelle forskelle, der ses i dagens samfund. Derudover kommer man omkring særlig håndtering ved udredning af de forskellige grupper, hvor biomedicinen ikke er tilstrækkelig.  

Jeg vil helt klart anbefale bogen til andre sundhedsfaglige studerende uden nødvendigvis at læse den fra ende til anden, hvis man ikke har den største interesse for psykologi. Dog får man nogle gode fif til at håndtere de forskellige situationer og forstår nogle perspektiver, man måske ikke havde tænkt over før. Den bliver i hvert fald en del af min boghylde som et fremtidigt opslagsværk, når jeg skal i klinik.

Info

Psykologi i medicinsk praksis
Af Malene F. Damholdt og Mimi Yung Mehlsen
DKK 299,95
FADLs Forlag
1. udgave – 368 sider 
Udgivelse: 2020
ISBN: 9788793590861

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.