- Reklame -

Det er i studiegrupper, som det er i alle andre sociale sammenhænge: Lynhurtigt finder man sin rolle i gruppen. Den rolle, man bare ikke gider at udfylde, er den irriterende studiemakker. Hvis du er i tvivl, om det er dig, så læs med her. Kan du nikke genkendende til tingene, så tyder det altså på, at du er studiegruppens irriterende studiemakker.  

Citronmåne er ikke kage! 

Måske er der kageordning i din studiegruppe. I sidste uge blev der bagt kanelkage, og i forrige uge stod den på sprøde cookies. Nu er det din tur, men det kommer du selvfølgelig først i tanke om i sidste øjeblik. Er du typen, der godt kunne finde på at tænke ”pyt” og tage et smut forbi Netto for at hive en halv citronmåne med til læsegruppemøde? Så fortjener du at høre, at citronmåne IKKE er kage, og at alt tyder på, at du er den irriterende studiemakker. 

Hvor er nærmeste stikdåse? 

Læsegruppemødet er netop startet. I har alle sat jer til rette, fået hevet papirer og blyanter frem og er gået godt i gang med dagsordenen for i dag. Det er der, det går op for dig, at du har glemt at lade din computer op hjemmefra. Den har kun 5% tilbage, og uheldigvis er nærmeste stikdåse uden for rækkevidde fra den plads, du netop har udvalgt dig. Lidt klodset må du derfor bede din studiemakker på den anden side af bordet om at bytte plads med dig. Hun sukker lidt og samler så de mange papirer og farver sammen, som hun netop havde taget frem fra tasken. Kan du genkende dig selv i denne situation, så tyder alt på, at du er den irriterende studiemakker. 

Det er en sikker 12’er 

Tænk dette scenarie: Eksamen er lige overstået, og I samles alle ude foran bygningen for at følges hjem. Du ankommer lidt efter de andre og får ikke lige kigget ordentligt på deres ansigtsudtryk, før du udbryder: ”Det var da en virkelig god eksamen! Det er en sikker 12’er.” Først derefter går det op for dig, at dine studiemakkere ikke havde en god eksamen. Ups. Pas på med at lave denne irriterende fejl og start altid ud med lige at fornemme, hvilken oplevelse de andre har haft med eksamen.  

Ingen svære ord på floor, tak 

Som studerende går man i skole så mange timer om ugen, at det nogle gange kan være svært at overskue, hvornår man skal lægge fagstoffet fra sig. Det kender vi alle til. Så falder der lige en eksamensrelevant kommentar under aftensmaden, eller forelæsningens indhold bliver diskuteret i 15-minutters pausen. Men der er en grænse! Godt nok er det en flydende grænse, men fanger man nogensinde sig selv i at snakke anatomi midt på floor en lørdag aften, så er man gået for vidt! Svære ord hører ikke til på floor! 

Telefonen inden for rækkevidde 

Der kan være mange grunde til, at koncentrationen kan drille i en læsegruppe. Man kan nemt komme til at sladre lidt om weekendens fest eller nuppe et par spisepauser mere, end der måske var brug for. Men telefonen er giftig, og hvis du ikke har forstået det, så tyder det på, at du er studiegruppens irriterende studiemakker. Der er ikke noget mere frustrerende end at forsøge at gennemgå noget svært fagligt stof med en, der hele tiden skæver ned mod telefonen. Og undskyldningen: ”To sekunder, det er lige lidt vigtigt,” virker ikke 10. gang, den bliver brugt den dag. Så må din kæreste altså selv finde ud af, hvad I skal have at spise til aftensmad i aften!  

En for alle og alle for en 

Eksamen nærmer sig og læsegruppemøderne bliver tungere og tungere at komme igennem. Alle i gruppen kæmper for at holde koncentrationen og humøret højt, og samtidig falder blodsukkeret minut for minut. Er du typen, der altid har en masse snacks klar til disse situationer, så husk for Guds skyld at tilbyde de andre. Der er nemlig ikke noget værre end at kæmpe sig igennem en hel eksamenslæsningsdag, imens ens læsemakker får kværnet både chips og chokolade ved siden af. Der er en for alle og alle for en på læsesnacksne, når det er ved at være eksamenstid. Sådan er reglerne altså bare! 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.