- Reklame -

Julen nærmer sig med hastige skridt. Julestemningen spreder sig, men samtidig bliver vi overhalet inden om af et corona-smittetal ude af kontrol. Vi kan ikke komme uden om, at nogle af os kan risikere at skulle tilbringe juleaften i selvisolation uden hverken smagssans eller vores nærmeste i år – vores alles værste frygt i disse tider. Det skete for mig sidste år, og derfor har jeg her samlet nogle gode tips til at komme sikkert igennem julen alligevel. 

Drop andestegen 

De fleste af os tænker nok, at andestegen hører med til en rigtig juleaften. Vi tænker, at det kun kan blive rigtig jul, hvis julemaden er, som den plejer at være, og vi spiser os lige så mætte, som vi plejer at gøre. Men her må vi huske på, at juleaften i coronaisolation ikke er en jul, vi plejer at holde. Selvom mange kommer helskindet igennem sygdommen, kan man undervejs i isolationen sagtens være ramt af træthed, feber og hoste. Og her kan en andesteg i ovnen og hele processen, der fører til lækker julemad, nemt virke helt uoverskuelig. Ovenikøbet risikerer man yderligere at have kæmpet sig igennem julemadlavningen, for så at sætte tænderne i et saftigt, lækkert stykke andebryst… som så smager af absolut ingenting. Derfor er mit råd at droppe andestegen. 

Julekalendere i lange baner 

På et tidspunkt når man en alder, hvor det simpelthen er fysisk umuligt at have tid til både studie, socialt liv, søvn om natten og at følge med i de der 40-minutter-per-afsnit-julekalendre hver eneste dag i december. Sidste gang, man fulgte rigtig med, var engang lige før man blev konfirmeret. Men der findes ikke noget, der bringer en i julestemning, som en af de helt klassiske, hyggelige julekalendere. Er man uheldigvis endt i coronaisolation hen over julen, så skal man ikke glippe denne enestående chance for endelig at få set Jesus og Josefine færdig i kronologisk rækkefølge. Og måske også Jul på Vesterbro endnu engang. Man skal udnytte, at julefrokoster og andre juleaftaler er sat på pause for en stund og bare give den gas på julekalender-fronten. 

Gør juleaften til en ny ting 

Juleaften i isolation behøver ikke at være den samme juleaften, som den vi danskere kender bedst. Sæt forventningerne ned og gør det til en ny ting, som ikke nødvendigvis behøver at indeholde alle de gamle traditioner og elementer. Vent med at åbne julegaverne, for dine kære vil sikkert hellere end gerne holde en ekstra jul efter din isolation er ovre og se dig åbne deres gaver. Find på et nyt koncept, som du synes er fedt. Er I flere i isolation sammen, kan I for eksempel aftale at klæde jer på i gallatøj og lave musikquizzer og konkurrencer og for en stund ligge det lidt på hylden, at det faktisk er juleaften. Er du alene, så kan du måske spille dit yndlingscomputerspil eller læse en god bog til noget musik, der bringer dig i godt humør. Mulighederne for, hvad juleaften kan blive til, er uendelige.  

Få nu skrevet de julekort 

Der er intet hyggeligere end et personligt og sødt julekort. Alligevel er vi gået en lille smule væk fra at skrive dem, hvilket nok skyldes, at der bare er mere knald på hverdagen som studerende – særligt i julemåneden. Men selvisolation over julen er da den oplagte mulighed for endelig at få skrevet et sødt kort til dine kæreste. Garanteret om ikke dine bedsteforældre ville elske at vide, hvad du mon får tiden til at gå med og om du har det godt. Her kan du også slå dig løs på din kreative side og gå all in på glimmer, glitter og klippe klister. Se om ikke du kan skaffe noget fedt julepapir – hvis ikke, så må da der være et eller andet, der ligger og flyder, som kan bruges til den kreative proces. På den måde kan du minde dig selv lidt om, at selvom du lige nu sidder alene i en lejlighed uden smagssans og med ondt i halsen, så er der nogen, der tænker på dig juleaften. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.