- Reklame -

Audiologistuderende på både bacheloren og kandidaten samledes i efteråret i et hold på 10 personer, der var rundt i virksomheder på Sjælland for at blive klogere på, hvilke forskellige jobmuligheder, der er inden for faget audiologi. Turen blev arrangeret af undervisere på Audiologistudiet, og i alt brugte de studerende to dage på rundtur i fire forskellige virksomheder.  

Bygger bro mellem studieliv og erhvervsliv 

Helene Thygesen, audiologistuderende, fortæller om, hvad de oplevede i løbet af de to dage. Turen stod på rundvisninger i virksomhederne GN Resound, Oticon, Eriksholm og Widex, og her blev de audiologistuderende præsenteret for de mange forskellige audiologiske roller, som hvert enkelt firma rummer. ”Man kan både undervise, rejse, nørde i tekniske software-muligheder eller arbejde med markedsføring,” fortæller Helene og tilføjer, at uddannelsen i audiologi kan føre til jobs, der spænder vidt og bredt.  

Samtidigt var rundturen med til at give en forbindelse mellem studielivet og det erhvervsliv, som man som audiologistuderende har i vente. Der var i løbet af de to dage nemlig rig mulighed for at snakke med medarbejdere inden for audiologifeltet og samtidigt få set, hvilke rammer man i fremtiden kan komme til at arbejde indenfor.  

Mødet gav også grobund for snak om fremtidigt samarbejde mellem studieforeningen og de forskellige virksomheder. Er man interesseret, kan man derfor følge med på Facebook-siden: Studieforeningen Audiologi Audiologopædi og holde sig opdateret på eventuelle fremtidige oplæg eller foredrag fra de forskellige virksomheder. 

Masser af læring på skemaet 

I løbet af rundturen var der meget læring at suge til sig. Helene fortæller følgende: ”De forskellige firmaer har hver deres testrum, lydinstallationer, lokaler, visioner og måder at gøre tingene på. De studerende mødte kliniske researchere i audiologifeltet og andre ingeniørbaggrunde inden for lyd og akustik.” 

Hun fortæller yderligere, at de studerende igennem disse fagfolk blev præsenteret for blandt andet lydtætte rum, virtual environment sounds og forskning om hjernens måde at processere lyd på. Her kunne de blandt andet lære lidt om, hvordan pupillens størrelse siger noget om, hvornår hjernen anstrenger sig for at lytte og forstå.  

”Det har været en spændende tur med mange forskellige oplæg,” opsummerer Helene.  

Et studiefællesskab 

Til trods for en masse læring var der også et hyggeligt og afslappende element over turen. Gruppen overnattede på Helsingør Vandrehjem, hvor der blandt andet var udsigt til Sverige. Derudover stod den også på en lille vandretur rundt på Kronborg Slot. 

Gik du glip af rundturen i år, så er der flere fede arrangementer at deltage i med Studieforeningen for Audiologi og Audiologopædi. Man kan følge med på Facebook, hvis man selv er audiologistuderende og har lyst til at møde andre med den samme store interesse i faget.  

Derudover vil der igen næste år blive afholdt en rundtur i høreapparatindustrien, hvor det igen bliver muligt at bygge broer til erhvervslivet, lære en masse om lyd og akustik samt netværke med specialister på området.  

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.