- Reklame -

Anmeldelse af Emil Deleuran Poulsen, Medicin, 8. semester 

Håndbog i sygepleje kardiologi er trods notesbogsstørrelsen en fyldestgørende gennemgang af det mest gængse fra kardiologien. Trods jeg som medicinstuderende på ottende semester ikke bliver fagligt overrasket, så er det en fornøjelse at læse et værk, der behandler essensen af kardiologien med et let og tilgængeligt skriftsprog. Bogen indeholder blandt andet kondenseret viden om relevant fysiologi, kardiologiske sygdomsgrupper, medicinsk behandling og undersøgelser. Alt sammen præsenteret med et perspektiv, der understøtter udførelsen af pragmatisk og kærlig sygepleje, både for patienter og pårørende.  

Bogen viser særligt sin funktionalitet i kapitlerne omhandlende kardiologiske sygdomsgrupper og medicinsk behandling af hjertepatienter. Disse kapitler retfærdiggør bogens lommestørrelse, da de kan fungere som et opslagsværk for den, som søger et hurtigt opslag af en konkret sygdom og intervention, eller virkninger/bivirkninger af et lægemiddel.  

Kapitlerne generelt er skrevet så forklarende, at det ikke kræver den store forhåndsviden for læseren. Det sker dog få steder, at det bliver lidt fagligt indforstået. Det kan måske være irriterende for læseren, der holder af det ellers meget forklarende skriftsprog.  

Det skal nævnes at jeg nogle steder mener at bogens opsætning trænger til en revidering, men det er ikke noget, der står i vejen for udbyttet. Bogens indhold er ellers fint understøttet af grafik og tabeller.  

Jeg vil anbefale denne bog til sygeplejerskestuderende med interesse i kardiologi, eller nyligt udannede sygeplejersker, der skal arbejde på en hjerteafdeling. For medicinstuderende kan bogen være en god og overfladisk gennemgang af kardiologi før et modul. 

Info

Håndbog i sygepleje: Kardiologi
Af Heidi Glud og Jesper Kjærgaard
FADLs Forlag
1. udgave – 264 sider
Udgivelse: 2019
ISBN: 9788793590427

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.