Home Aktuelle opslag Krop og bevægelse i idræt og sundhed 

Krop og bevægelse i idræt og sundhed 

0
Krop og bevægelse i idræt og sundhed 
Krop og bevægelse i idræt og sundhed - Syddansk Universitetsforlag

Anmeldelse af Isabella L. R. Sørensen, Medicin, 6. semester 

Som bogen selv påpeger, kigges der på blandt andet på, hvordan en analyse skal formidles, hvilken relevans og samfundsmæssig sammenhæng en kulturanalyse har med udgangspunkt i forskning og empiri. Med sine 170 sider tager bogen dig igennem forskellige analysetilgange og beskriver i hvert kapitel en analysemetode og et forsøg, der kigger på idræt og sundhed i forskellige samfundsmæssige og politiske sammenhæng. 

Man benytter i dag en kulturanalyse til at optimere en organisation til at levere bedre ved at kigge på historie, sociologi, antropologi, psykologi og filosofi. Bogen tager en slavisk igennem de forskellige tilgange kapitel efter kapitel. Bogen kigger selv kritisk på nogle af de resultater forsøgene er kommet frem til, og den hjælper en til at se, hvordan man kan benytte disse data til at skabe en debat og udvikle forskellige områder inden for idræts- og sundhedsområdet. 

Når man læser bogen, virker teksten lidt uoverskuelig sat op, men hvert kapitel er ikke så langt, og det hjælper meget, at der i begyndelsen af hvert kapitel er en slags resumé, der gennemgår de samme fire punkter, så man hurtigt ved, hvilket kapitel der nu måtte være relevant for netop det, man vil undersøge. De fire punkter, der bliver opstillet, giver også én en gode metode, hvorpå man kan forholde sig til sammenligning af de forskellige analysemetoder.  

Jeg vil anbefale bogen til folk, der har en interesse i den historie, der ligger til grund for de beslutninger, der er taget i forskellige sundhedsfunktionelle sammenhæng, og hvordan man kan benytte forskellige analysetilgange til forskningsmæssigt at udvikle sig. Samtidig er det en god inspiration til at forholde sig kildekritisk og inddrage andre studier til at validere ens forsøg bedre. 

Info

Krop og bevægelse i idræt og sundhed – Kulturanalytiske tilgange
Af Susanne Ravn, Signe Højbjerre Larsen (red.)
Syddansk Universitetsforlag
1. udgave – 170 sider
Udgivelse: 2020
ISBN: 9788740832679

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments